L'ajuntament demana no utilitzar el cotxe l'11 de setembre

Es recomana fer servir la xarxa de tren i de metro per desplaçar-se per la ciutat i evitar els problemes de mobilitat que comportarà la Via Catalana

TMB ha anunciat que reforçarà el servei del suburbà per compensar les afectacions que tindran unes 60 línies de bus al llarg del dia

1
Es llegeix en minuts

La cadena humana que es portarà a terme amb motiu de la Diada comportarà una sèrie de dificultats de mobilitat, especialment a Barcelona. Per això, l'ajuntament ha demanat que no s'utilitzi cotxe per entrar, sortir o moure's per la capital catalana l'11 de setembre, especialment entre les quatre i les set de la tarda, l'horari en què es preveu més trànsit. El consistori recomana fer servir la xarxa de metro i de tren per desplaçar-se per la ciutat.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra treballaran per atenuar els problemes de mobilitat que provocarà la Via Catalana, que envoltarà gran part de Barcelona i afectarà les principals vies d'accés i circulació a la ciutat, algunes de les quals quedaran tallades.

Així mateix, el consistori assenyala que la jornada pot ser problemàtica per a turistes o persones que tinguin un vol planejat per a l'11 de setembre, als quals recomana que facin servir el tren o vagin a l'aeroport abans de les quatre de la tarda ja que el servei d'Aerobús i la mobilitat en superfície es veuran afectats.

La web www.bcn.cat i el 010 i els comptes de Twitter de l'Ajuntament de Barcelona oferiran informació actualitzada sobre l'estat del trànsit i les carreteres.

D'altra banda, TMB ha comunicat que reforçarà el servei de la línies de metro durant la Diada ja que, amb motiu de la Via Catalana, el servei d'unes 60 línies de bus es veurà afectat al llarg de tot el dia, especialment les que circulen pel sector central i el front marítim de la ciutat.

TMB recomana utilitzar el metro per accedir als punts de trobada i assegura que s'adaptarà "l'oferta a la demanda" i que hi haurà un desplegament de mitjans per ordenar la mobilitat, tant a l'inici com al final dels actes.

La Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat, per la seva banda, ha demanat als ciutadans que participin en la cadena humana que facin un "ús racional del telèfon mòbil" per evitar un col·lapse de la xarxa de telefonia i "garantir el servei en cas d'emergència".

Notícies relacionades

La Generalitat recomana que durant l'acte s'intentin evitar les trucades de veu i fer les comunicacions mitjançant missatges de text. Igualment, aconsella reduir l'ús d'imatges o materials audiovisuals que s'enviïn a través dels mòbils.

En cas d'emergència, s'ha de trucar al 112 i és millor fer-ho des d'un telèfon fix perquè "garantirà més bona comunicació".