George Clooney altres casaments venecians

Per fi casat

A la seva solteria li queden vuit dies d'oxigen. El pròxim 29 es casa a Venècia amb l'advocada d'origen libanès Amal Alamuddin.

George Clooney i la seva imminent esposa, Amal Alamuddin,en una gala benèficaa Florència.

George Clooney i la seva imminent esposa, Amal Alamuddin,en una gala benèficaa Florència. / francesco bellini / ap

4
Es llegeix en minuts
ROSSEND DOMÈNECH

AVenècia se sent bullici i no són els rems dels gondolers. L'expectació davant el fet que un dels actors més atractius de la galàxia perdi allà la seva solteria el pròxim 29 de setembre anima trattorias i mercats. Segons la premsa italiana, George­ Clooney li donarà el  a l'advocada Amal Alamuddin, de 36 anys, a Ca Farsetti, el palau que allotja la seu de l'ajuntament venecià, molt a prop del pont de Rialto. Però, també segons la premsa, dos dies abans començaran a arribar els convidats al luxós Hotel Cipriani, un dels amagatalls favorits de l'actor situat a l'illa de la Giudecca, d'esquena a l'anar i venir dels grans creuers que s'han carregat la romàntica ingravidesa de la ciutat italiana.

Tot i que l'agència italobritànica Lanza and Baucina, a la qual Clooney ha encomanat l'organització dels fastos, no diu ni piu, els paparazzis acreditats asseguren que la núvia vestirà un Alexander McQueen

-alguns altres aposten per Oscar de la Renta, és cert-, que lluirà el diamant de 500.000 euros que li ha regalat ell i que la cantant Lana del Rey -si la seva salut l'hi permet- volarà per amenitzar el banquet.

També sembla clar que els casarà l'exalcalde de Roma Walter Veltroni, «un gran amic» des que es van conèixer en una estrena el 2007 i que el va arrossegar a L'Aquila per passejar-lo entre les ruïnes del terratrèmol perquè servís d'esquer per pescar patrocinadors de la reconstrucció. Segons diuen els indiscrets funcionaris municipals que han examinat els papers que circulen pels despatxos, la petició a l'ajuntament de Venècia perquè oficiï Veltroni ha estat presentada.

¿Doble 'sí'?

Però al carrer també es debat amb ardor si Clooney i Alamuddin celebraran o no una altra cerimònia, més íntima, a part de l'oficial. I aquesta altra podria ser, d'acord amb els rumors, sota uns frescos de Tiepolo pintats a l'Aman Canal Grande, un resort de set estrelles ubicat al  Palazzo Papadopoli,

Però hi ha més rumors. Que si la parella ja va formalitzar l'enllaç civil a Londres el 12 de setembre -el registre de Chelsea va penjar la setmana passada a la porta un comunicat que assegurava que allà havien demanat un certificat però res més-;

que si és un casament de penal, que si seran pocs convidats perquè no volen una versió de l'alfombra vermella...

El que és segur és que Clooney posa fi a la seva prolífica vida amorosa, i ho fa en una Venècia que encara no s'ha refet del terratrèmol polític que va suposar la detenció al juny de l'alcalde Giorgio Orsoni i 34 persones més per corrupció, malversació de fons i blanqueig de diners en l'obra que pretenia salvar la ciutat de l'acqua alta de l'Adriàtic durant els pròxims 100 anys. Un doble enfonsament. ¿Mal auguri? Ell no ho deu veure així.

Aquest estiu ha rebut, ufanós, a Villa Oleandra, la seva espectacular mansió del llac Como, els seus pares, Nick i Nina Clooney, i els seus acomodats sogres, Ramzi i Baria Alamuddin, perquè intimessin, amb el compromís de les autoritats locals de multar amb 600 euros tot aquell que nedés a 100 metres de la residència fins al 30 de setembre.

I a més va ser a Itàlia on va conèixer l'advocada d'origen libanès. Una dona diferent de totes les altres que han desfilat per la seva vida. No és actriu, ni cambrera, ni velina, ni estrella de la lluita lliure. Amal acumula títols d'Oxford i Nova York, guanya un gran sou al bufet Doughty Street Law Chambers de Londres, té clients com Julian Assange i Iúlia Timoixenko, i exnòvios com Eric

Schmidt, director de Google. Per fer caure d'esquena, vaja. Fins i tot abans d'esborrar el seu compte de Twitter, tenia gairebé 1.800 seguidors -entre ells Ashton Kutcher-, i una pàgina de Tumblr dedicada a les advocades hot la va declarar la lletrada més guapa de Londres.

Moguda potser per l'enveja  que fa aquest imbatible expedient, l'exhostessa i presentadora Elisabetta Canalis, la penúltima nòvia de Clooney, es va casar a corre-cuita el cap de setmana passat entre vinyes sardes amb un cirurgià ortopèdic que va conèixer fa 11 mesos, proclamant als quatre punts cardinals la felicitat absoluta que sent al costat d'un home que sap com posar una pròtesi. H

wOOdy allen

i soon-yi

d'AMAGAT

Massimo Cacciari, alcalde de Venècia aquell 24 de desembre de 1997, no només va casar el cineasta amb la seva exfilla adoptiva, sinó que va blindar la ciutat a prova de paparazzi. De fet, la notícia es va saber quan ells passejaven tan tranquils per París.

salma hayek i franÇois-henri pinault

el palazzo per la finestra

Ja casats pel civil a París, l'abril del 2009 van revalidar títol com déu mana al Palazzo Grassi, pertanyent a la família Pinault. Es va notar que el nuvi és un dels 100 més rics del món en la magnitud del convit, al qual no van faltar Penélope Cruz, Bono i Prince.

natalia figueroa

I raphael

Notícies relacionades

parella rara, rara

El 14 de juliol de 1972, dia de l'enllaç del 'crooner' de Linares i la néta del comte de Romanones a la Chiesa di San Zaccaria, ningú donava ni un duro per la parella. Hi van assistir 50 convidats, inclòs el pare d'ella, el marquès de Sant Floro, a contrapèl.