TU i jO SOM TRES

Porta sempre, en efectiu, 20.000 euros al bolso

Porta sempre, en efectiu, 20.000 euros al bolso

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

A hir conversava Broncano a La Resistencia (Movistar Plus+) amb l’estrella de la música urbana i sensació a TikTok, Belize Kazi, de nom artístic Bb Trickzi. Té 24 anys. Viu a Barcelona. I sembla molt guerrera. Les seves cançons tenen versos que generen controvèrsia. Posem-ne un exemple: "Si quieres una perra fiel, búscate una fea".

Ara mateix ha tret una altra titulada Jálame la verga como metralleta. Aquesta jove va comentar que ha deixat de fumar porros perquè "em produïen somnis abstractes, per exemple, que estic pagant a Hisenda". Així discorria la vetllada en aquesta habitual sarsaparrella amb sifó que és La Resistencia, quan de sobte Broncano li va dir que ensenyés el que portava al bolso. Ho va ensenyar. Va treure’n un inflat feix de diners, 20.000 euros en efectiu, en bitllets de 50, concretament, i va exclamar: "Sempre porto el mateix". I Broncano, sorprès, va exclamar: "¡Sembles una ramadera! ¡O algú de la compravenda de cotxes! ¡Són diners reals! ¡Està boja!". I aquell feix va anar de mà en mà entre tots dos, la gran atracció de la nit.

Notícies relacionades

Com que a la tele hi ha molta trampa i res és el que sembla, no sabria dir-los quant hi ha d’impostura i quant de veritat en aquest sorprenent cop d’efecte. El març del 2009 aquí els vaig explicar una visita que va fer Mario Conde a La noria (Tele 5) i l’enrenou que va provocar quan li van preguntar quants diners en efectiu sol portar a sobre habitualment. Va contestar: "Com a mínim 4.000 euros, per si de cas". Home, els rics de veritat no solen fer aquesta mena d’exhibicions. És més, els autènticament poderosos es vanten de no portar mai ni un cèntim a sobre. No ho necessiten, sempre hi ha algú que paga per ells. Quan Jordi Pujol era president, corria la llegenda que no portava a sobre ni una pesseta. Potser seguia les instruccions d’aquell sarcàstic i punxegut filòsof, Francesc Pujols, en el seu assaig Concepte General de la Ciència Catalana (1918): "Arribarà un dia en què els catalans ho tindrem tot pagat en qualsevol lloc del planeta".

En cas que fos cert que la rapera Bb Trickzy porta això al bolso, jo li aconsellaria evitar l’ostentació. Ja els vaig explicar una vegada el que em va dir en certa ocasió, fa molts anys, un autèntic milmilionari català, amo d’una multinacional d’alimentació: "Jo els Rolls-Royce els tinc a Suïssa. Per Barcelona vaig amb Seat".