Tu i jo som tres

Truculenta ‘Fiesta’ a Telecinco sobre el crim de Tailàndia

Truculenta ‘Fiesta’ a Telecinco sobre el crim de Tailàndia

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No tenen aturador. El que sigui. Sense el més mínim respecte per a un ésser humà mort i esquarterat, ni per a l’acusat que s’enfronta a judici per assassinat o homicidi, ni per a les famílies de tots dos. ¡A totes i sense manies! Tot s’hi val si hi ha negoci.

Telecinco, en el programa anomenat Fiesta, va fer el cap de setmana passat l’esgarrifós exercici de la reconstrucció del crim de Tailàndia. Van decidir muntar una ridícula i tètrica escenificació inventant-se el que podria haver passat, o no, en aquella habitació.

Van contractar dos actors. Un, perquè fes una imitació de Daniel Sancho; l’altre, perquè imités la víctima, el cirurgià Edwin Arrieta. Per al paper de Daniel van buscar un jove actor de cutis blanc, estilitzat, i de cabellera llarga. Per al de víctima, van seleccionar un actor de cutis fosc, aspecte tosc i gairebé energumen en el seu tarannà. A les ordres d’un director escènic van procedir a la representació. En van ser dues. Amb una no en van tenir prou.

Primer, el programa Fiesta va imaginar el que va passar segons la versió de l’acusació. Després, van escenificar els fets segons la versió de la defensa. Els actors van aconseguir fer un teatre entre gore, esgarrifós i ronyós. Baralla, cops, mossegades al braç per part de la víctima quan encara estava viva, el seu crani colpejat contra el vàter dues vegades... I l’actor que feia de Daniel, acariciant després un ganivet carnisser de grans dimensions, envoltat de bosses d’escombraries per dipositar-hi les restes esquarterades del mort.

Notícies relacionades

Va ser un espectacle canalla, a més de vergonyós. No importa que el cas s’estigui jutjant en una cort de justícia, i que mentre estigui sub iudice no es conceben els xous. Van passar per sobre del respecte que s’ha de professar a la víctima. Van passar per sobre del respecte a l’acusat, que s’enfronta a pena de mort o cadena perpètua. Van passar per sobre del respecte a les famílies de tots dos, i per sobre del dret de l’audiència a rebre informació i no macabra truculència. El Ministeri d’Igualtat s’hauria de prendre la molèstia de veure aquest programa.

Al final, la presentadora i conductora de l’espai, Emma García, va advertir: "Se m’encongeix l’estómac, ¿eh?, veient aquestes reconstruccions, cal dir-ho, ¡tan ben fetes!". ¡Ah! L’estómac. En efecte cal tenir un estómac molt particular per digerir aquesta Fiesta. Potser no en té.