TU I JO SOM TRES

La nit que La 1 es va enfonsar per sota de La 2

La nit que La 1 es va enfonsar per sota  de La 2

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Crec que és la primera vegada que passa. Divendres passat l’audiència del prime time de La 1 de TVE es va enfonsar de manera mai vista i va quedar per sota de La 2. Puc equivocar-me, però no tinc constància, ni recordo, que en alguna altra ocasió hagi passat una cosa semblant.

La central de mesurament Kantar Media va assenyalar que La 1 va quedar l’última, superada fins i tot per La 2. No és que la germaneta petita de TVE tingués aquella nit una audiència extraordinària. Va estar en els seus modestos paràmetres habituals.

El catastròfic va ser la caiguda de La 1, que amb el seu programa El mejor de la historia –que ocupa les dues hores més principals del prime time– va caure a una profunditat mai vista: el 3,3% de quota de pantalla. El fracàs d’aquest pèssim programa és una cosa que es veia venir, i aquí l’hi vaig explicar quan el van estrenar.

El pitjor, la selecció de criatures, suposadament històriques. Una mescladissa esbojarrada. El motorista Ángel Nieto competint amb Picasso, el rei d’Espanya amb el rei de Zara –el va guanyar el de Zara–, Matías Prats amb Dolores Ibárruri i tots dos alhora amb Adolfo Suárez. L’altre dia van elegir Cristòfor Colom com a finalista per a El mejor de la historia de España i un contertulià va advertir, amb bona punteria, que anessin amb compte perquè Colom era genovès, o sigui, italià. ¡Ahh! Flac favor li han fet a Silvia Intxaurrondo, excel·lent periodista, encarregant-li la conducció d’aquest disbarat. La cúpula de TVE s’entossudeix a fer entreteniment, i resulta que no entreté ningú. Allà hi ha les xifres. Una autèntica debacle. El lògic seria que retiressin aquest programa.

Notícies relacionades

Ahir, 11 de març, al Telediario de les 15.00 hores van fer un excel·lent treball informant des de les estacions d’Atocha, El Pozo i Santa Eugenia, allà on el gihadisme va segar la vida de 192 persones fa 20 anys. I ens van posar també l’insòlit missatge d’Aznar des de FAES, que en lloc de demanar perdó repeteix aquella intoxicació que no tenia constància d’un atemptat islàmic.

¡Quin contrast! ¡Fins i tot el que va ser el seu ambaixador a Washington, Javier Rupérez, el desmenteix en el relat i entrevista de Lorenzo Milà al matrimoni Bush que ara TVE ha recuperat després d’haver-lo censurat el 2004! Aquest és el camí: reconquerir el crèdit informatiu. Tornar a ser La 1, la primera cadena que l’audiència busqui per estar ben informada.