TU I JO SOM TRES

Fustiguen Ábalos, però això de Koldo és de traca

Fustiguen Ábalos, però això de Koldo és de traca

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Unanimitat en el mapa ideològic del telehipòdrom estatal. Foten canya a José Luis Ábalos per tot arreu. Les cadenes més punyents contra el Govern del PSOE li disparen, però el destí final de la seva perdigonada és el president Pedro Sánchez. Es distingeix com sempre el missatge del noticiari de Vicente Vallés a Antena 3: "L’home més fidel a Sánchez ¡ara desafia Sánchez! ¡S’ha obert una fissura en el PSOE!". I s’exciten especulant sobre quin serà el sentit del seu vot ara que està al Grup Mixt.

Potser disfruten imaginant que es posarà a votar les ordres de Cuca Gamarra. A La Sexta, sempre dòcil i afable amb el socialisme monclovita, també atien Ábalos, però salvaguardant Sánchez. La seva tesi informativa també és peculiar: que Ábalos es negués a entregar l’acta de diputat és una indigna jugada que el PSOE no es mereix ni pot tolerar.

En els espais de sarcasme, la pallissa al polític empestat encara va ser més sagnant. A l’Està passant (TV-3), el van treure vestit de Hamlet preguntant-li a la calavera: "Ser socialista o no ser-ho, that is the question". Van arribar a la conclusió que aquest pobre personatge al PSOE ja no hi té cabuda, i que potser com a actor, al Teatre Nacional, estaria més ben ubicat.

I a El intermedio, interpretat per Raúl Pérez, va aparèixer lligat amb cadenes a la butaca del seu escó, cantant aquell tema de Los Chunguitos: "Si me dan a elegir, entre tu cabeza y la mía, ¡ay, sillón!, me quedo contigo". O sigui que la tele en aquest cas és unidireccional. Estomacada a Ábalos, tot i que cada canal, això sí, segons els seus serveis ideològics particulars.

Notícies relacionades

A mi em va semblar encertat l’avís que va formular el còmic Dani Mateo. Trencant la tendència, va advertir: "Aquí el més al·lucinant és això de Koldo García. Ha posat ànima, vida, cor i les manetes en forma de cassó, per emportar-s’ho. I, a més, també s’emportava una pensió de l’Estat per incapacitat permanent total. ¡És un geni!".

Estic amb Mateo. Porter de puticlub; xòfer del Peugeot de Sánchez; assistent i bodyguard d’Ábalos; conseller de Renfe; vocal del Consell Rector de Ports de l’Estat... i a sobre cobrant la incapacitat permanent. ¡Ahh! Al teatre de la política trapassera, Koldo és un artista brillant. Si al Petit Nicolás Netflix li ha fet una sèrie com a gloriós murri nacional, Koldo en mereix una altra com a espanyol de l’any.

Temes:

PSOE