TVE l’ha encertat: amb Puigdemont ¡només reunió informal!

TVE l’ha encertat: amb Puigdemont ¡només reunió informal!

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una altra bonica jornada de televisió comparada. La de la tarda i nit de dimarts. Davant l’anunci de Pedro Sánchez que es reunirà amb Carles Puigdemont, el telehipòdrom va vibrar. Es reunirà també amb Oriol Junqueras, però aquesta trobada no els excita tant.

A A3 Noticias Vicente Vallés exclamava: "¡Sánchez accelera! Confirmava sense complexos que es reunirà amb el fugat Puigdemont, i amb Junqueras". ¡Ah! A3 mai defrauda. La seva manera de mirar és predictible i no enganya. Aquesta adjectivació sobre Sánchez, afegint l’expressió "i ho fa sense complexos" –que ve a ser com dir sense manies– sintetitza el disgust d’aquesta cadena davant les reunions anunciades. A La Sexta Noticias, cadena del mateix imperi que l’anterior, Cristina Saavedra i Rodrigo Blázquez van donar la notícia, però com de passada. Ni alegria, ni espant. Hi van passar per sobre molt ràpid. Diferent del que va passar al TN vespre (TV-3) de l’excel·lent Toni Cruanyes. Ressaltava, jo crec que amb un confort interior molt gran: "¡Per primera vegada!". És a dir, alegria perquè ¡per primera vegada!, des del 2017, Sánchez i Puigdemont es trobaran.

Curiosament en el que queda d’aquell programa creat com a trinxera procesista, l’Està passant (TV-3), no van dir res. Ni un gag. Com que ara Toni Soler ja no hi surt, potser no els havien arribat les pautes. Tampoc a El intermedio (La Sexta) li han dedicat ni un acudit a aquesta trobada anunciada. I a Todo es mentira (Cuatro), Pilar Rahola, que estava contentíssima, deia, amb la irresistible passió que li entra quan parla de Puigdemont: "El volia portar emmanillat i ara… ¡es reuniran i es miraran cara a cara!". ¡Ahh! L’alegria la desbordava.

Notícies relacionades

I davant aquestes pinzellades televisivament tan dispars, de sobte va arribar la claredat quan vaig veure a La 1 de TVE el seu Telediario. Ana Roldán va donar la notícia, i va ressaltar breument, però amb una punteria admirable: "Amb Puigdemont, conversa informal".

Exacte. No feia falta dir res més. Aquesta és la clau. Amb Aragonès, reunió institucional. Amb Puigdemont, trobada informal. ¡Ah! Sap Sánchez que Catalunya la representa el president de la Generalitat, i ningú més. Allò de Waterloo és un detall pels vots rebuts. Una trobada fins i tot amb selfies perquè quedin fotos de record com quan vas d’excursió a l’estranger. Que ben vist per TVE. I quina astúcia la de Sánchez.

Temes:

Cuatro TVE