Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Hi ha qui segueix els informatius traient el so

La crítica de Monegal: Hi ha qui segueix els informatius traient el so
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una altra vegada Carles Puigdemont ha aconseguit animar alguns informatius de la tele. Potser ‘excitar’ seria un qualificatiu més convenient. Pel que sembla acaba de mantenir una conversa amb Manfred Weber, líder del PP europeu.

Li ha plantejat votar amb el PP una moció de censura contra Sánchez, o fer-li caure els Pressupostos, cas que les seves converses a Suïssa amb el PSOE no avancin en el tema del referèndum i en el reconeixement de Catalunya com a nació. En el ‘TN migdia’ de TV3, i en el ‘Telediario 15 h’ de La 1 de TVE, aquest assumpte no ha merescut ni un comentari, ni un segon de temps. És probable que aquestes dues cadenes públiques considerin l’assumpte una especulació sense cap transcendència. O pot ser que sigui només una estratègia de l’encara habitant de Waterloo per fer-se notar, i escalfar la reunió que tindrà a Suïssa, segurament dissabte, amb el PSOE i l’equip de verificadors.

Notícies relacionades

No és reprotxable que TVE i TV3 hagin passat olímpicament del tema. Sembla en efecte una rampa tàctica momentània. Com a pacte polític sembla inversemblant. Però els que sí que li han dedicat una atenció bàrbara han sigut els de l’imperi Atresmedia. A ‘Al Rojo Vivo’ (La Sexta) hi havia excitació. Van donar gran visibilitat a aquest possible o impossible pacte amb el PP. Van fer fins i tot enginyoses vinyetes a tota pantalla, dibuixant Puigdemont com aquelles inquietants criatures que mouen els fils i que apareixien en els còmics de terror. Potser hauria sigut millor plasmar-lo com a jugador de billar a la recerca de més caramboles de sort. En qualsevol cas, a ‘Al Rojo Vivo’ van donar ampli minutatge al tema. Poc després, a ‘A-3 Noticias 15 h’, l’atenció sobre Puigdemont va anar ‘in crescendo’. Ressaltaven sobretot que el que aquest assumpte demostra és la fragilitat de Sánchez i el seu Govern. És a dir, el focus a la Moncloa i no tant a Waterloo. ¡Ah! És la seva línia habitual, sense novetat al front. Sobre la possible reunió a Suïssa van advertir: «Tot apunta que els verificadors seran de l’organització Henry Dunant de Ginebra, afegint un peculiar recordatori: «Aquests ja van intermediar al final d’ETA».

A ‘Ilustres ignorantes’ (M+) li han preguntat a l’humorista Javier Cansado què opina dels informatius de la tele. Ha contestat: «Els veig traient el so. Ja sé el que diran tots».