Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La nova parada dels monstres i la genètica borbònica

La crítica de Monegal: La nova parada dels monstres i la genètica borbònica
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aquesta nova ‘troupe’ del ‘Sálvese quien pueda’ es reinventa. Se celebra molt ara la seva ubicació a Netflix. No és rellevant la plataforma en la qual s’instal·lin momentàniament. El ressaltable és com es mostren ara, què fan, com es comporten.

Han mutat. S’han transformat en una espècie de combo estrafolari i pintoresc que pivoten sobre si mateixos dibuixant un xou tipus ‘la parada dels monstres’. Belén Esteban, Matamoros, Kiko Hernández, María Patiño, Víctor Sandoval, Lydia Lozano, Chelo García Cortés i ocasionalment Terelu, ja no són criatures de la xafarderia assegudes en un plató fent barbacoes amb la carn d’altres. Ara els protagonistes són ells. Han adquirit la categoria d’actors d’una comèdia sobre la seva pròpia peripècia. Ara els conviden a platós com si fossin un ‘ensamble’ còmic. Fan postures i ofereixen un espectacle, en minúscula, però que, per a com està la tele, una estoneta funciona.

Notícies relacionades

Van estar amb Marc Giró, el flamant premi Ondas, en el seu ‘LateXou’ de TVE. Van omplir l’ascensor i després gairebé 30 minuts de programa sense fer res més que cabrioles. També van ser amb David Broncano a ‘La Resistencia’ (Movistar +). Allà Matamoros va tenir un instant de lucidesa i va dir, radiografiant tot el grup que conformen: «De petit anava a veure la parada dels monstres. La dona aranya, la nana empassa-sabres, la dona barbuda, les germanes colombines grasses i mòrbides. Nosaltres som el relleu de tot això. Som vuit monstres a qui han deixat anar per entretenir». Estic d’acord en això de ‘monstres’ en el sentit circense. Però la diferència amb aquells d’abans és que ara la tele paga el que és patètic molt millor. Ben mirat, fora de Telecinco s’han transformat en inofensius bufons. Fins i tot els conviden a festes perquè saludin als Reis i es facin ‘selfies’ regis amb ells.

EL GEN BORBÒNIC.– Parlant de monarques, ha dit Jaime Peñafiel al programa ‘Fiesta’ (Telecinco) que el que li passa a l’emèrit Joan Carles amb la seva bragueta és una cosa inevitable, que ve predeterminat per ‘la genètica borbònica’. «¿I aquesta genètica què és?», li preguntaven. I ell va contestar: «¡Que són folladors!». ¡Ahh! Si només fos un tema de furor bragueter, allà ell. El carregós és que els claus els hi paguem tots nosaltres.