Totes les estrenes i tornades

Les 10 sèries que no et pots perdre aquest octubre

Les 10 sèries que no et pots perdre aquest octubre

Made using TurboCollage from www.TurboCollage.com

9
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que aquest mes d’octubre es caracteritza per moltes tornades en les estrenes de sèries en ‘streaming’ (‘Lupin’, ‘Élite’, ‘Loki’, ‘La edad dorada’, ‘30 monedas’), també hi ha espai per a dues produccions de creadors molt consolidats, cadascun en el seu gènere: els Javis, amb ‘La Mesías’, i Mike Flanagan, amb ‘La caída de la Casa Usher’. A més, un ‘best-seller’ és darrere de ‘Cocina con química’, amb l’oscaritzada Brie Larson, i la productora d’Almodóvar debuta en les sèries amb ‘Mentiras pasajeras’.

LUPIN

Dia 5. Netflix. Temporada 3

El lladre de guant blanc basat en el personatge creat per Maurice Leblanc torna amb una tercera temporada de la sèrie francesa, composta de set episodis. Assane (Omar Sy) mira d’adaptar-se a una nova vida clandestina sense la seva dona i el seu fill. Però decideix tornar a París per fer-los una proposta forassenyada: abandonar França i començar de zero en un altre lloc. Alguns fantasmes del passat trastocaran els seus plans

LOKI

Dia 6. Disney+. Temporada 2

A la primera sèrie de Marvel amb una segona temporada, el déu de l’Engany Loki (Tom Hiddleston) navega al costat de Mobius i el Cazador B-15 per un multivers en constant expansió i cada vegada més perillós a la recerca de Sylvie, el Jutge Renslayer, Miss Minutos i la veritat del que significa tenir lliure albir. Entre els fitxatges hi ha Rafael Casal (‘Blindspotting’), Ke Huy Quan (‘Indiana Jones i el temple maleït’) i Kate Dickie (‘Joc de trons’), com el nou brivall, Liz Carr.

LA RED PÚRPURA

Dia 8. Atresplayer Premium

Adaptació de la segona entrega de la saga de Carmen Moladirigida per Paco Cabezas, després de la fosca ‘La novia gitana’. La inspectora Elena Blanco (Nerea Barros), obsessionada a trobar el seu fill desaparegut fa 10 anys, estira el fil que li va deixar Miguel Vistas i s’endinsa en les profunditats d’internet, on es compra i ven l’impossible per satisfer els instints més depravats de l’ésser humà. Enre els fitxatges hi ha Roberto Álamo, Carmen Prada, Nuria González, Andrés Gertrudix, María Morales, Michel Herráiz, Font García, Unai Mayo, Andrés Lima, María Mercado i Hugo Prieto.

MENTIRAS PASAJERAS

Dia 9. SkyShowtime

La primera sèrie d’El Deseo, la productora de Pedro Almodóvar, és una comèdia que reflexiona sobre l’abisme al qual ens pot portar l’obsessió per les aparences al món actual. Està protagonitzada per Lucía (Elena Anaya), una dona amb una vida perfecta fins que, després de ser ascendida a directora general de la seva empresa, és acomiadada acusada d’espionatge industrial. Mirarà de demostrar la seva innocència, però sense explicar la realitat de la seva situació al seu entorn. Mentida rere mentida, la seva vida acabarà lligant-se a poc a poc. En el repartiment també hi figuren Pilar Castro, Hugo Silva, Quim Gutiérrez i Susi Sánchez.

LA MESÍAS

Dia 11. Movistar Plus+

L’esperada nova sèrie de Javier Calvo i Javier Ambrossi torna a incidir en un tema que ja han tractat en algunes de les seves anteriors produccions, la religió i la fe. El vídeo viral d’un grup de música pop cristiana compost per diverses germanes (impossible no pensar en Flos Mariae) impacta en la vida d’Enric (Roger Casamajor), que va tenir una infància marcada pel fanatisme religiós. Rodada a més de 30 localitats de Catalunya (Barcelona, Girona, Mataró, Òrrius, Santa Eulàlia de Ronçana, Calaf, Arenys de Mar, Manresa, Gualba, Santa Susanna...) aquest ‘thriller’ familiar compta amb un repartiment molt coral, amb més de 170 personatges. Entre ells, Macarena García, Lola Dueñas, Carmen Machi, Ana Rujas, Albert Pla, Amaia, Biel Rossell i Cecilia Roth.

LA CAÍDA DE LA CASA USHER

Dia 12. Netflix

Mike Flanagan, el creador de les celebrades ‘La maldición de Hill House’ i ‘Misa de medianoche’, torna a amb una altra perversa sèrie de terror. Basada en les obres d’Edgar Allan Poe, està protagonitzada per dos germans despietats, Roderick i Madeline Usher, que han convertit Farmacéutica Fortunato en un empori de riquesa, privilegi i poder. Però, quan els hereus de la dinastia comencen a morir en mans d’una misteriosa dona, surten a la llum els secrets del seu passat.

COCINA CON QUÍMICA

Dia 13. Apple TV+

Adaptació de la novel·la supervendes de Bonnie Garmus, amb una dona empoderada que es rebel·la contra la societat patriarcal dels anys 50, on una dona ho tenia molt difícil per obrir-se camí com a científica. Quan Elizabeth Zott (Brie Larson) és acomiadada del laboratori on treballa, s’obre pas com a presentadora de televisió d’un programa de cuina. La seva manera d’explicar les receptes trencarà motllos, perquè no només ensenya a cuinar les ignorades mestresses de casa, sinó que també les està convidant veladament a trencar amb l’statu quo.

ÉLITE

Dia 20. Netflix. Temporada 7

L’elitista institut de Las Encinas reobre les seves portes, ara barrejant les habituals escenes tòrrides marca de la casa amb el tema de la salut mental. Els fitxatges estrella són Maribel Verdú i Leonardo Sbaraglia, junt amb altres incorporacions com Mirela Balić (‘Zorras’), Fernando Líndez (‘Escàndol. Relat d’una obsessió’), Gleb Abrosimov, Iván Mendes (‘Estoy vivo’) i Alejandro Albarracín (‘+ de 100 mentiras’). Hi repeteixen André Lamoglia, Valentina Zenere, Álvaro de Juana, Carmen Arrufat, Álex Pastrana, Ana Bokesa, Ander Puig, Nadia Al Saidi i Omar Ayuso. Aquest últim, encara traumatitzat per la mort del Samuel, torna a l’escola per enfrontar-se als fantasmes del passat.

30 MONEDAS

Dia 23. HBO Max. Temporada 2

Álex de la Iglesia torna a posar a la picota els veïns del petit poble de Pedraza, tancats ara en un psiquiàtric després del pervers frenesí malèfic del final de la primera temporada. L’Elena (Megan Montaner) jeu en coma, al Paco (Miguel Ángel Silvestre) el roseguen els remordiments i el pare Vergara (Eduard Fernández) segueix en parador desconegut. El nou enemic serà algú tan pervers que fins i tot el mateix dimoni el tem. Entre els fitxatges de la temporada, rodada a Espanya, Itàlia, els Estats Units, França i el Regne Unit, hi ha Najwa Nimri i Paul Giamatti.

LA EDAD DORADA

Dia 30. HBO Max. Temporada 2

El creador de ‘Downton Abbey’, Julian Fellowes, torna a l’alta societat de la Nova York de finals del segle XIX, per ensenyar les lluites internes entre els vells i els nou-rics. Bertha Russell, cansada de ser menystinguda, està disposada a entaular la lluita definitiva contra la vella guàrdia, mentre el seu marit emprèn la seva pròpia batalla contra un sindicat cada vegada més nombrós a la seva planta siderúrgica de Pittsburgh. Mentrestant, Marian ensenya en secret en una escola de nenes i Ada comença un nou festeig, sense l’aprovació de l’estricta tia Agnes.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

DEAR MAMA. Dia 1. Disney+. La vida i el llegat de Tupac Shakur i la seva mare, l’activista de les Panteres Negres Afeni Shakur.

LOS CRÍMENES DE PORT TALBOT. Dia 3. Filmin. ‘Thriller’ de la BBC. Els assassinats perpetrats als anys 70 per Joseph Kappen, el primer assassí en sèrie documentat a la història de Gal·les, són investigats en dues dècades diferents.

RUBY Y EL POZO MÁGICO. Dia 4. EnFamilia. Una nena descobreix un pou màgic que pot convertir els desitjos no complerts en realitat. 

PRISA POR VIVIR. Dia 5. Netflix. Mia, de 16 anys, es llançarà de cap a un món ple de cites, festes i primers petons en el qual descobrirà que no tot en la vida es pot planificar.

NUESTRA BANDERA SIGNIFICA MUERTE. Dia 5. HBO Max. Temporada 2

DARK WINDS. Dia 9. AMC. El 1971, en un poblat de la Nació Navajo a prop de Monument Valley, un detectiu investiga una sèrie de crims que a priori no semblen estar relacionats.

MANUAL DE LA VIDA SALVAJE. Dia 10. Filmin. Adaptació del ‘best-seller’ de Jean-Philippe Baril Guérard, una novel·la irònica sobre com aconseguir l’èxit en els negocis.

NADA. Dia 11. Disney+. Un sofisticat crític culinari de Buenos Aires viu fa dècades amb una dona que li resol tot. Un esdeveniment excepcional l’obliga a contractar una jove inexperta nascuda i criada en un petit poble del Paraguai.

BUENAS NOCHES, MUNDO. Dia 12. Netflix. Manga. La història d’una família els quatre membres de la qual només aconsegueixen avenir-se dins del joc ‘online’ ‘Planeta’.

ROCCO. Dia 12. AMC. Temporada 5. Rocco es reincorpora a les seves tasques com a subcap de policia a Aosta alhora que lidia amb els seus fantasmes interiors.

DOOM PATROL. Dia 13. HBO. Temporada 4B

PESADILLAS. Dia 13. Disney+. Sèrie juvenil de terror inspirada en l’exitosa sèrie de llibres d’R.L. Stine. Cinc alumnes d’institut investiguen la tràgica mort d’un adolescent fa 30 anys.

RICK Y MORTY. Dia 16. HBO Max. Temporada 7

DARKNESS. EL CASO FINAL. Dia 17. Filmin. Tercera temporada del ‘reboot’ de l’exitosa ‘Those Who Kill’ protagonitzat per l’actriu d’origen espanyol Natalie Madueño.

BIENVENIDOS AL WREXHAM FOOTBALL CLUB. Dia 18. Disney+. Temporada 2. Rob McElhenney i Ryan Reynolds expliquen com és dirigir el tercer club de futbol professional més antic del món.

CADÁVERES. Dia 19. Netflix. Minisèrie basada en la novel·la gràfica de Si Spencer. El 1890, el 1941, el 2023 i el 2053, es troba un cadàver (sempre el mateix) a Longharvest Lane, a l’East End londinenc, i un investigador de cada època s’encarrega del cas. Els detectius comencen a veure connexions a través de les dècades i descobreixen que les seves indagacions estan relacionades. Amb Jacob Fortune-Lloyd (‘Gambito de Dama’), Shira Haas (‘Unorthodox’), Kyle Soller (‘Andor’), Amaka Okafor(‘The Split’) i Stephen Graham (‘Boardwalk Empire’).

LUCES DE NEÓN. Dia 19. Netflix. Tres amics canvien el seu poble de Florida per les platges bullicioses de Miami amb la intenció de triomfar al món del reggaeton.

BETTER CALL SAUL. Dia 19. Netflix. Temporada 6 (última)

CRIATURA. Dia 20. Netflix. Minisèrie ambientada en les dècades finals de l’Imperi otomà. Un jove estudiant de Medicina i un controvertit doctor pagaran molt car l’experiment que tindran el valor d’escometre.

LA ISLA DE LAS FORMAS: ESPECIAL DE HALLOWEEN. Dia 20. Apple TV+

BILLY EL NIÑO. Dia 25. Temporada 2. Movistar Plus+. Després de declarar la guerra oberta al seu millor amic, Billy el Niño i els seus aliats es reagrupen per enfrontar-se a Jesse Evans i a les autoritats corruptes de l’anomenat Anillo de Santa Fe.

LOS LEONES DE SICILIA. Dia 25. Disney+. A la Sicília del segle XIX, dos germans, comerciants d’espècies, converteixen una petita i desgavellada botiga en un imperi econòmic.

ALABADA SEA PETEY. Dia 25. Disney+. Animació.

NOCHE DE CHICAS. Dia 25. Disney+. A l’estiu del 2010, la Tess (Aislinn Derbez), la Laura (Silvia Alonso), l’Elena (Leticia Dolera) i la Kira (Paula Usero) tornen al poble de la serra de Madrid on passaven els estius d’adolescents. Els seus plans salten pels aires quan descobreixen que la Lola (María León), una amiga de joventut, té segrestats tres homes: els violadors d’una menor que no van ser condemnats.

LIMBO. Dia 26. Sundance TV. Drama suec inspirat en fets reals que gira entorn d’un greu accident de trànsit que posa a prova l’amistat i les prioritats de tres amigues. 

Notícies relacionades

UNA MALDICIÓN FAMILIAR. Dia 27. Apple TV+. Animació. Una antiga maledicció familiar converteix un home en pedra.

EXIT. Dia 31. Filmin. Temporada 3. Discutida sèrie noruega inspirada en els testimonis reals d’alguns dels homes més rics i poderosos del país.