raquel-sanchez-silva

raquel-sanchez-silva

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Raquel Sánchez Silva no ha participat en ladocusèrie de Netflix ‘Las últimas horas de Mario Biondo’, que repassa els detalls de la mort del marit de la presentadora, que va aparèixer penjat a la seva casa de Madrid fa 10 anys. Però la figura de la que va ser dona del càmera italià és omnipresent en aquest documental de tres episodis produït per Guillermo Gómez, el seu exrepresentant.

D’ella en parla constantment la família de Biondo, que la té en el punt de mira. El clan sempre ha defensat que la mort de Mario no va ser un suïcidi, sinó un assassinat: «El comportament de Raquel no era el d’una vídua afligida»; «Estic convençut que està implicada en la mort del meu germà», se’ls escolta dir en la docusèrie. Però ¿com quin ha sigut la trajectòria de la periodista abans i després de la tragèdia?

Nascuda a Plasencia (Càceres) fa 50 anys i llicenciada en Periodisme per la Universitat Pontifícia de Salamanca, Sánchez Silva va començar la seva etapa televisiva a l’àrea d’esports, a TVE, i després va fer el salt al ‘Telenoticias’ de Telemadrid. Poc després es va passar als programes d’entreteniment. Primer a Canal+, amb La hora wiki'al costat de Nico Abad, i ja més tard a Cuatro, amb títols com ’Supernanny’, ‘SOS adolescentes’, 'Soy lo que como' i, sobretot 'Pekín express'.

Amor a Hondures

La fama li va arribar el 2011, quan va ser fitxada per Mediaset per fer tàndem amb Jorge Javier Vázquez a ‘Supervivientes’. Ella s’encarregaria de presentar les gales des d’Hondures, on convivien els famosos del ‘reality’. Va ser allà on coneixeria Biondo, càmera del xou, amb qui començaria una relació que acabaria en casament, un any després, a Taormina (Sicília).

Després repetiria amb el mateix equip de ‘Supervivientes’ al ‘reality’ de Telecinco ’Acorralados’ i es faria càrrec de programes de Cuatro com 'El cubo', 'Perdidos en la tribu' i 'Perdidos en la ciudad'.

La mort del seu marit un any abans de celebrar el seu primer aniversari de matrimoni, quan ell treballava com a càmera de ’Masterchef’, la va mantenir un temps allunyada dels platós. El retir no va durar gaire, cosa de què ella s’ha lamentat en alguna ocasió. «Vaig prendre alguna decisió precipitada, com tornar a treballar abans d’hora», ha confessat.

Presentadora a Netflix i TVE

Des d’aleshores, ha presentat títols com 'Deja sitio para el postre', 'Supervivientes 2014: perdidos en Honduras', 'Gran hermano VIP: última hora' i, després d’una etapa de dos anys a Movistar+, va passar a TVE, on ha participat com a concursant a ’Masterchef celebrity 5’ (la que va guanyar Raquel Meroño) i ha estat al capdavant del magazín ‘Lo siguiente’ i de les cinc temporades del ‘talent show’ ’Maestros de la costura’, que actualment està preparant una nova entrega a la tele pública.

Notícies relacionades

Actualment, la podem veure al capdavant del ‘reality’ de Netflix ’Falso amor’ i té pendent d’estrena en TVE el concurs d’aventures ’El conquistador’, que presentarà junt amb Julián Iantzi.

El 2015 es va convertir en mare, un anhel que ja buscava quan estava casada amb Biondo. Els seus bessons Bruno i Mateo són fruit de la seva relació amb el productor audiovisual argentí Matías Dumont, la seva actual parella.