Arxiu

La Justícia italiana dicta sentència: Mario Biondo va ser assassinat

Nou anys després de la mort del marit de la presentadora Raquel Sánchez Silva, el cas es tanca a favor de la teoria de la família del càmera de televisió | El jutjat italià arxiva les causes per «evidents limitacions processals», però descarta per complet el suïcidi

La Justícia italiana dicta sentència: Mario Biondo va ser assassinat

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Ja han passat nou anys des que Mario Biondo, excàmera de televisió i marit llavors de la presentadora Raquel Sánchez Silva, va aparèixer mort al seu pis de Madrid penjat d’una prestatgeria el 30 de maig del 2013. La principal hipòtesi: el suïcidi. Però la família de Biondo no es va quedar satisfeta amb aquesta teoria. És ara quan la Justícia italiana ha donat carpetada a la investigació i ha deixat clar que, de cap manera, va ser un suïcidi.

Els pares de l’italià van contractar els serveis d’advocats i criminòlegs per intentar desxifrar el que realment va passar la nit en què el seu fill va morir, convençuts que realment s’havia comès un crim. Les imatges del cadàver en el moment de la descoberta són les que van fer aixecar sospites: el noi estava penjat d’una prestatgeria i amb els peus a terra.

Així doncs, un jutge de Palerm, Nicola Aiello, ha decidit arxivar la causa per «evidents limitacions processals». En la sentència es descarta per complet el suïcidi i s’afirma que la mort de Mario es tracta d’un homicidi amb autors desconeguts.

Notícies relacionades

En aquest sentit, es reflecteix que han passat massa anys per «practicar diligències» que s’haurien d’haver portat a terme en el període d’instrucció des d’Espanya, i afegeix que «les contradiccions contingudes en les declaracions de la viuda de Biondo haurien d’haver induït els investigadors espanyols a fer escoltes telefòniques per determinar la veritat dels fets».

Durant aquests nou anys, s’han practicat dues autòpsies del cadàver i nombroses investigacions. A part del suïcidi, hi ha hagut nombroses teories sobre la mort de Biondo. Des d’un joc eròtic fins que tenia problemes amb les drogues. «Els elements que s’extreuen de l’expedient del ministeri públic suggereixen que Mario Biondo va ser assassinat per mans desconegudes i posteriorment col·locat en una posició capaç de simular un suïcidi», escriu el magistrat.