Un ‘true crime’ d’èxit

TV-3 es llança al món del videojoc amb ‘Crims’

Carles Porta, conductor del programa ’Crims’. 11 de maig del 2021 (horitzontal)

Carles Porta, conductor del programa ’Crims’. 11 de maig del 2021 (horitzontal) / CCMA (ACN)

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Videojocs com ‘The last of us’, ‘The Witcher’ i ‘Arcane’ han donat peu a exitoses sèries televisives. Però el camí també pot fer-se en sentit contrari. És el que passarà d’aquí a uns mesos amb ’Crims’, el famós ’true crime’ de TV-3, amb el qual la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) inaugurarà la seva nova estratègia en el sector del videojoc.

Coincidint amb l’estrena de la cinquena temporada de ‘Crims’ a TV-3, el mes de febrer vinent, la cadena llançarà al mercat ‘Crims. Casos oberts’, un videojoc desenvolupat per l’empresa d’Igualada Cubus Games i amb la complicitat de Goroka i True Crime Factory, productores del programa televisiu i de ràdio.

Casos ficticis

Basat en casos ficticis (al contrari que el programa original de Carles Porta, que aborda crims molt reals), el joc proposarà reptes intel·lectuals i d’habilitat als usuaris. L’objectiu final serà desenvolupar els dots d’investigació dels jugadors.

El llançament també servirà per impulsar la primera de diverses accions que la Corporació (ara sota el nou nom de 3Cat) portarà a terme en els pròxims mesos per introduir-se més a fons en el sector del videojoc, «estratègic per a Catalunya», segons reconeix la presidenta de 3Cat, Rosa Gomà.

«És una manera de connectar amb els nous públics dins de l’àmbit digital», assenyala, un 'target 'clarament en expansió: pràcticament un de cada dos catalans (el 46%) es declaren consumidors d’aquest sector. Aquesta nova estratègia de 3Cat servirà també per «fomentar la llengua, la cultura i difondre el territori català dins del món del videojoc».

Un dels objectius de 3Cat serà participar en coproduccions de videojocs amb empreses catalanes que «aportin valors a les marques i els continguts de 3Cat, segons la seva directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital, Cristina Villà i Font. Això permetrà a la Corporació ser present a les noves plataformes (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Steam), aportar continguts i, de passada, potenciar el català.

A més del videojoc de Crims, 3Cat té en marxa altres iniciatives com la Crida per buscar un videojoc per a públic juvenil, de 10 a 14 anys, i familiar, que es va presentar al Gamelab a finals del mes de juny. El ‘gaming’ també serà una temàtica habitual dins de l’oferta d’EVA, la nova marca de continguts juvenils de 3Cat present ara a TikTok, Youtube i Instagram.

Premis Ludi

Notícies relacionades

A més, per fomentar el talent local, prepara la convocatòria de la primera edició dels premis Ludi, amb la col·laboració del programa d’incubació de videojocs Game Bcn. Aquest certamen premiarà el millor prototip jugable presentat per estudiants de grau superior arran d’una proposta feta per 3Cat. El projecte guanyador arribarà al mercat en forma de videojoc.

Una altra iniciativa serà la creació, al setembre, d’un laboratori d’innovació digital impulsat amb la col·laboració del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC. A través d’ell, estudiants de diferents graus digitals podran proposar solucions als reptes formulats des de 3Cat.

Temes:

TV-3