Programa especial

TVE portarà per primera vegada la desfilada de l’Orgull de Barcelona a les llars

Sharonne i Tània Sarrias presentaran l’especial, que comptarà amb el testimoni d’activistes i moltes actuacions

TVE portarà per primera vegada la desfilada de l’Orgull de Barcelona a les llars

TVE

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan a Espanya bufen mals temps que intenten tombar les llibertats aconseguides a pic i pala per molts ciutadans en general, i el col·lectiu LGTBI+ en particular, TVE fa una proposta innovadora: per primera vegada es retransmetrà en directe la Pride Barcelona, la desfilada amb què se celebra, dissabte , 15, elDia de l’Orgull a la capital catalana. L’especial, ‘Orgull! 2023’, que es podrà veure a La 2 i RTVE Play, de 19.30 a 21.00 hores, comptarà amb Sharonne i Tània Sarrias com a presentadores.

En la seva presentació aquest dilluns, a The Social Hub del Poblenou, Oriol Nolis, director de RTVE Catalunya el definia com «un programa fantàstic, dinàmic, divertit, amb entrevistes i reporters a peu de carrer», i ha posat èmfasi en la importància que, com que encara queda molt per fer, «la televisió pública contribueixi a la visibilització i normalització» del col·lectiu LGTBIQ+, mentre que María Eizaguirre, directora de Comunicació de RTVE, va remarcar el compromís d’aquesta tele pública amb l’Orgull, com ja es va demostrar amb la retransmissió del Prime Madrid fa uns dies.

Ferran Poca, president del comitè organitzador del Pride Barcelona, per la seva banda, va remarcar: «És un somni que la televisió pública retransmeti les nostres reivindicacions», mentre comentava que esperen que aquest any hi hagi un rècord de participació. «Hi haurà més carrosses que mai, 47 davant les 27 de l’any passat, cosa que ens dona una idea de com serà», insisteix. I va posar en valor que així podran participar en la celebració, des del sofà, gent gran que no s’atreveix a sortir al carrer a cridar la seva condició i fer les seves reivindicacions.

Reivindicació i festa

En aquest mateix aspecte ha incidit Tània Sarrias, una de les presentadores. «M’emociona pensar que molta gent que no pot o no s’atreveix a sortir ens veurà des de casa i sentiran una abraçada. I als que som al carrer dir-los que aquí som, des de la televisió pública, per recordar a qui senti que som una amenaça que la por es combat amb amor, i informant-se». Perquè, segons la presentadora, «hi haurà informació per a qui se sent una mica perduda». 

Notícies relacionades

Sharonne, guanyadora de la segona edició de ‘Drag race España’ i una de les’Reinas al rescate’(tots dos d’Atresplayer), assenyalava, per la seva banda: «Aquest programa tindrà un caràcter festiu, però no oblidem també la part reivindicativa. El Pride és una festa per a tothom. Defensem els drets de tothom». L’artista valorava, així mateix, la part informativa que hi haurà dins de l’espai, ja que ha canviat molt la realitat LGTBIQ+ en aquests últims 20 anys. «Abans érem tots sota una mateixa bandera i ara n’hi ha moltes, de banderes. Hem d’informar-nos, perquè hi ha molta gent que se sent de mil maneres diferents, perquè hi ha mil maneres d’estimar», va recordar.

Com serà l’especial

Amb el lema ‘L’Orgull de les nostres vides’, l’espai, una producció pròpia de RTVE Catalunya (amb Guillem Nualart a la realització i Jero Rodríguez a la direcció), donarà veu a les persones grans LGTBIQ+. Pel set que s’instal·larà a la plaça d’Espanya hi passaran activistes per fer les seves reivindicacions i també alguns artistes(alguns participants del Benidorm Fest i d’Eurovisió), les actuacions dels quals es podran veure a TVE. Entre ells hi ha Paulina Rubio, Vicco, Karmento, Agoney, Loreen (guanyadora d’Eurovisió d’aquest any), La Zarra (representant de França en aquest festival), Siderland, Peta Zeta, María Escarmiento, Sofía Martín... Així mateix, Jaume Borja i Mireia Alzurria s’encarregaran de les connexions en directe a peu de la manifestació. La retransmissió s’iniciarà a les 19.30 i finalitzarà aproximadament a les 21.00 hores.