¿Quan se celebra l’Orgull Gai a Barcelona? Dates del Pride
1
Es llegeix en minuts

El Pride Barcelona 2023 se celebrarà del 3 al 16 de juliol per festejar l’orgull del col·lectiu LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transgèneres, transsexuals, bisexuals, intersexuals, queer i la resta d’identitats i orientacions incloses en el +). A la capital catalana, l’ajuntament sol penjar la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó del consistori i aquest any també està previst que alguns dels edificis més emblemàtics de la capital catalana es tornin a il·luminar amb l’ensenya gai.

Aquesta edició del Pride Barcelona compta amb la presència d’artistes convidats com Paulina Rubio, Vicco, Agoney, María Escarmiento i molts més. Actuaran a dos escenaris diferents, que reuniran una trentena d’intèrprets: a l’avinguda de Maria Cristina (l’epicentre de la reivindicació) i a la plaça de la Universitat.

Notícies relacionades

A més, aquest any els presents podran disfrutar del Village de 5.000 metres quadrats a Universitat amb la presència d’organitzadors i estands on també seran benvinguts els nens. Els més petits podran jugar i fer activitats a espais dirigits pel Pride Kids per informar i conscienciar les noves generacions sobre les diferents expressions de l’amor i la identitat.

La festa de l’Orgull es donarà per finalitzada amb la manifestació anual, una marxa amb molta afluència a les ciutats occidentals, però que encara té molt camí per recórrer a països on els drets del col·lectiu LGTBIQ+ no estan garantits i, fins i tot, són il·legals.