TU I JO SOM TRES

La crítica de Monegal: I a TVE, debat Sánchez-Feijóo a ‘Masterchef’

La crítica de Monegal: I a TVE, debat Sánchez-Feijóo a ‘Masterchef’
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Seguim amb els debats televisats cara a cara entre Sánchez i Feijóo. Dèiem ahir que el tema estava calentó. Ho està més que mai. Aquest mateix matí Pedro Sánchez, en al·locució pública, ha proposat sis cara a cara amb Feijóo, un cada dilluns a partir del dia 12, «en els sis principals mitjans de comunicació».

Aquesta proposta l’han retransmès tots els informatius del ‘telehipòdrom’, però la majoria no ha ressaltat el que després ha afegit: «Cada mitjà o operador podria optar per acollir el debat en un dels seus programes de més audiència, o crear un espai especial». ¡Ah! Estic amb el president quan diu que «per allotjar el debat s’opti per programes de més audiència». Efectivament. No té sentit fer colossals cara a cara i posar-los en programes d’audiència minúscula i que no et vegi ni la família.

Notícies relacionades

La possibilitat que ahir els plantejava aquí, d’un debat a Tele 5 moderat per Ana Rosa i Jorge Javier (per exemple en una edició especial del ‘Sálvame Deluxe’), i un altre a A-3TV amb Ana Pastor i Pablo Motos (podria allotjar-se perfectament a ‘El hormiguero’), serien ideals per aconseguir aquesta gran audiència a què Sánchez aspira. Falta per decidir on es podria ubicar el debat a TVE-1. Amb les audiències a la mà el programa de més èxit de TVE és ‘Masterchef’. El 15 de maig van obtenir el màxim de la temporada, un 15,8% de quota de pantalla i un milió i mig d’espectadors. I a més ‘Masterchef’ s’emet els dilluns, el dia triat per Sánchez per debatre. Una edició especial amb Sánchez i Feijóo, competint a veure qui elabora la proposta gastronòmica més sana, més saludable i més atractiva per a la ciutadania, tindria un èxit indiscutible. Els xefs Samantha, Pepe i Jordi ajudarien a glossar les bondats dels dos menús polítics.

Aquesta proposta de Sánchez d’elevar generosament el nombre de debats ha subjugat molt Risto Mejide (Cuatro). Acaba de suggerir als dos polítics que elegeixin el lloc que més els agradi: a ‘Todo es mentira’, a ‘Viajando con Chester’ o a la casa que el programa ‘Gran hermano’ té a Guadalix, que ara mateix és buida en espera de destí. Recolzo aquesta última opció. Una ‘ratomàquia’ entre dos, tancats a la gàbia, i sense tabac per augmentar l’excitació. ¡Ah! Política i circ és una combinació imbatible.