Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Telepresentació en societat de noves parelles

La crítica de Monegal: Telepresentació en societat de noves parelles
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Consideren els experts en premsa del cor que Pablo Motos ha aconseguit una fita, una gesta de primera magnitud portant a ‘El hormiguero’ (A-3 TV) la parella que conforma l’estudiant de Dret Ana Soria i el torero Enrique Ponce. El propi Motos li deia a l’Ana, ressaltant l’esdeveniment: «¡És la primera entrevista de la teva vida!». I Ana Soria, agraïda, va respondre: «És que venir aquí ens sembla el lloc ideal».

Notícies relacionades

La vetllada va transcórrer demostrant gran sintonia entre ells. Els van preparar un joc que va consistir a mesurar el grau de la seva compenetració telepàtica. A la pregunta «Part comestible del toro», van respondre a l’uníson: «‘¡El rabo!’», i van rebre una gran ovació. També van explicar el molt que s’estimen, el molt que han hagut d’aguantar per part de certa cadena viperina, i algun malvat paper ‘couché’ també, que els posen a caldo contínuament. I van rebre de seguida l’afecte de Motos, que exclamava amb il·lusió: «¡És que quan dues persones s’enamoren no hi ha qui es resisteixi a això! ¡És com voler parar l’AVE amb les mans!». I es va conformar en aquell plató, de seguida, un còctel a base de préssec en almívar formidable. Home, estic d’acord que és molt roí ficar-se amb aquesta parella per la seva diferència d’edat. Ella en té 24 i ell, 51. Amb 51 anys s’és encara jovenet. Però, francament, té poc interès públic tot això.

A mi el que m’ha semblat ressaltable és això que va dir Ana Soria sobre la seva elecció d’‘El hormiguero’ («és el lloc ideal») per debutar a la tele i donar-se a conèixer com a parella de Ponce. Aquesta telepresentació en societat, o posada de llarg televisiva, és suggerent. Abans, a les joves de classe ‘bona’ se’ls muntava la posada de llarg en hotels de primera, edificis nobles, salons de clubs eqüestres o de tennis. El 1965, en una posada de llarg a Barcelona, el cronista del NO-DO (número 1191-B), també emès per TVE, deia: «Aquest primer ball en públic té caràcter de singular emoció per a aquestes jovenetes que celebren així el començament de la seva vida de societat». Solia sonar llavors un vals, i després posaven al tocadiscs música més moguda, com els Lecuona Cuban Boys, combo que agradava molt als joves d’aquella època. Avui la millor presentació en societat i posada de llarg es fa a ‘El hormiguero’. L’actual Lecuona Cuban Boy és Pablo Motos.