Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Bertín amb Jesulín, però el veto a Belén causa disgust

La crítica de Monegal: Bertín amb Jesulín, però el veto a Belén causa disgust
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Sembla que Jesulín de Ubrique torna al circ de la tele i vol ser de nou gran protagonista. No sabem si per necessitat o per gust. Fa tot just 15 dies va inaugurar ‘El camino a casa’, el programa d’Albert Espinosa a l’imperi Atresmedia (La Sexta). «Vaig a la recerca de la tendresa», deia Albert passejant amb Jesulín per Ubrique. I la van trobar quan el va portar a la casa de la seva infància, on vivia amb els seus pares i germanets.

¡Ah! Com plorava Jesulín al tornar, després de 35 anys, a aquell humil domicili. Palpava les escantellades parets amb les mans. Recordava de cop. S’emocionava molt. Jo hauria col·locat en aquell instant aquell tango de Cadícamo, ‘La casita de mis viejos’, cantat al piano per la veu profunda de Juan Carlos Cáceres, aquells versos: «‘Vuelvo vencido a la casita de mis viejos / Cada cosa es un recuerdo que se agita en mi memoria / Mis veinte abriles me llevaron lejos / Locuras juveniles, la falta de consejos’». ¡Ah! Quanta melancolia en aquesta trobada a Ubrique. I ara, 15 dies després, una altra aparició estel·lar de Jesulín a ‘Mi casa es la tuya’ de Bertín (Telecinco). O sigui, penetra en l’imperi televisiu que més l’ha atiat, en particular Belén Esteban de manera repetitiva.

Notícies relacionades

Però el nom de Belén no es va pronunciar en aquesta llarga entrevista. Només referències vagues. Missatgets que els experts han considerat dards entre línies. La frase, «tinc comptes pendents amb aquesta casa», i alguna altra d’aïllada («no puc estar tots els dies desmentint el que s’inventen») han sigut les úniques. És paradoxal que havent impulsat Telecinco, tants anys, la turbulència existencial entre Belén i Jesulín, ara que han aconseguit que el d’Ubrique entri a Telecinco, resulta que de Belén ni piu. L’explicació ens la van donar en els ‘Sálvame’: Jesulín va vetar contractualment qualsevol referència a l’Esteban.

Home, a Mediaset deuen tenir un gran disgust. L’audiència de Bertín ambJesulín va ser de l’11,2%, és l’estrena de temporada més fluixa de la història d’aquest programa. Hauria sigut la bomba per a Telecinco tenir Belén amagada en algun lloc del mas de Bertín, i que de sobte aparegués fent un salt i es plantés, cara a cara, davant Jesulín. Haurien polvoritzat els audímetres. Mantinguem l’esperança. Tard o d’hora Telecinco aconseguirà culminar aquest culebró en què porten treballant des del 1997, com a mínim.