Polèmica televisiva

Soler exigeix disculpes als polítics que critiquen el ‘gag’ de la Verge del Rocío

«És mentida, és irresponsable i és demagògic», afirma el presentador d’‘Està passant’ sobre les acusacions de menyspreu als andalusos

Soler exigeix disculpes als polítics que critiquen el ‘gag’ de la Verge del Rocío

TV3 / Està passant

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El presentador Toni Soler ha atribuït la polèmica entorn del gag de la Verge del Rocíoa l’«electoralisme». Al començament de l’edició d’aquest dimarts del programa ‘Està passant’, la primera després de Setmana Santa, el presentador ha destacat que alguns dels que han expressat queixes han sigut el president de la Junta d’Andalusia, el popular Juanma Moreno, la líder del partit d’esquerres Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, o el president d’Aragó, el socialista Javier Lambán, i ho ha atribuït al període electoral.

Lluny de disculpar-se, Soler els ha exigit disculpes a ells, en especial a Moreno, que va acusar el programa de menysprear els andalusos. «És mentida, és irresponsable i és demagògic», ha afirmat el presentador.

Després de defensar la vàlua de la humorista Judit Martín, Soler es va mostrar molt sorprès de l’«abast» de la polèmica, ironitzant que aquests dies a Espanya s’ha parlat més d’això que de la victòria del Reial Madrid contra el Barça. «El ‘gag’ potser era dolent, però ¿i el partit de Lewandowski?», es va lamentar Soler.

Crítiques a l’Església

I després d’aquestes reflexions ha obert un capítol de disculpes en el qual ha exigit a Moreno per les acusacions de menyspreu als andalusos ja els polítics «d’aquí i d’allà» que han «aprofitat per recollir vots, dos en el cas de Ciutadans».

També ha exigit disculpes a la «premsa espanyola» que ha acusat d’intimidar el seu equip. «Això és una cosa meva», ha afirmat. I alhora ha retret els bisbes catalans «per preocupar-se més de l’humor de TV-3 que de la pederàstia».

Notícies relacionades

A més ha demanat al periodista Carlos Herrera, «que va dir que si poguéssim, ficaríem tots els andalusos en camps de concentració». Soler s’ha quedat uns moments en silenci i ha afegit: «Aquí hauria de fer una broma, però és tan gran que no sé com fer-la».

Finalment també ha exigit a la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians, que ha presentat una demanda contra el programa, i ha advertit: «si hi ha judici, citarem la Verge del Rocío com a testimoni de la defensa». «Quan hàgim rebut totes aquestes disculpes, potser les acceptem», va concloure el presentador, abans de donar pas a la següent secció del programa.