Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Alegria i llepades de llengua després del Rocío

La crítica de Monegal: Alegria i llepades de llengua després del Rocío
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Alegria a ‘Està passant’ (TV-3). Toni Soler estava exultant. Content, eufòric, triomfal i apoteòsic, deia: «Ha arribat el moment de les disculpes, sí».

I va afegir de seguida: «Exigim disculpes al president d’Andalusia, als polítics, a la premsa espanyola, als bisbes catalans per preocupar-se més de l’humor de TV-3 que de la pederàstia. Si anem a judici, ¡citarem la Verge del Rocío com a testimoni de la defensa!». I Jair Domínguez afegia, entusiasmat: «He llegit la demanda. Ens acusen que ‘¡Ens petàvem de riure!’. O sigui, el ‘petar-se de riure’ és un delicte». I per arrodonir la festa i l’alegria va sortir Judit Martín caracteritzada de Dalai-Lama i li deia al Jair: «Llepa’m la llengua i el regne del cel serà teu». ¡Ahh! Aquí hi havia menys perill de protestes budistes, perquè va ser el mateix Dalai-Lama, l’autèntic, el que es va ficar en aquest vesper l’altre dia llepant-li la llengua a un nen. 

Notícies relacionades

Ja els vaig advertir que l’important del sismògraf televisiu és que es mogui cap a dalt impulsat per l’escàndol i el soroll. Aquest escàndol va començar el 4 d’abril. Ha passat més d’una setmana i continua sent protagonista a tot el telehipòdrom. Un apunt interessant va ser el que va llançar la periodista directora d’‘El plural’, Angélica Rubio, quan va dir, a ‘Al rojo vivo’, que l’esquetx no li havia fet cap gràcia, però que: «Tots coincidim que el setmanari humorístic ‘Charlie Hebdo’ tenia tot el dret, tota la llibertat, per fer paròdies i bromes sobre Mahoma i l’islam. De manera que ara no es pot escandalitzar amb això de la Verge del Rocío».

La pregunta oportuna és si ‘Està passant’ és un programa d’humor. Va néixer el setembre del 2017 com a trinxera d’aquella TV-3 ‘cheerleader’ processista de Sanchis. Era bàsic que fos diari. Una perdigonada cada dia ajuda a encabritar molt. Des de fa uns mesos la seva unidirecció ‘trabucaire’ política declina. Ara treballen l’humor repartint bé el sarcasme i la sornegueria. Toni Soler és llest. Quan TV-3 estava immersa en ple furor processista, ell feia paral·lelament a ‘Polònia’ paròdies tremendes de Puigdemont. El dibuixava com una patètica criatura submergida en hilarants experiments a la cuina de Waterloo. O sigui, en aquella TV-3 doctrinària, Soler a ‘Polònia’ es va atrevir a ridiculitzar el Pantocràtor del ‘rocío indepe’. Té mèrit. És de justícia advertir-ho.