Pot històric

¿Hi va haver tongo en la finalíssima de ‘Pasapalabra’? Les xarxes cremen per aquesta raó

El sevillà es va emportar el pot més gran de la història del concurs d’una tirada i va deixar Orestes sense participar, cosa que ha sembrat la polèmica

  • Aquestes són les preguntes que va respondre el Rafa per guanyar el pot de ‘Pasapalabra’: ¿ho faries tu també?

  • Així ha guanyat Rafa el pot de 2.272.000 euros de ‘Pasapalabra’

  • ¿Qui és Rafa Castaño?

¿Hi va haver tongo en la finalíssima de ‘Pasapalabra’? Les xarxes cremen per aquesta raó
1
Es llegeix en minuts

Rafa Castaño va fer història aquest dijous. Va posar fi a la rivalitat més seguida de ‘Pasapalabra’ i va guanyar el pot més gran del concurs ‘Pasapalabra’: 2.272.000 euros. A més de superar Orestes després de gairebé 200 enfrontaments, el sevillà de 32 anys va completar a la fi el ‘Rosco’. Ho va fer amb solvència al respondre correctament les 27 preguntes. Ho va fer d’una tirada, de l’A a la Z sense cometre cap error i sense donar cap oportunitat al seu rival d’intentar-ho. Per això a les xarxes socials va sorgir la polèmica: ¿Hi va haver tongo a la final?

«Tongo. L’hi heu donat regalat al Rafa. M’ho temia. ¡Des d’avui deixo de veure ‘Pasapalabra’! Massa clar que l’hi heu donat a ell expressament. S’ho mereixien els dos però fa temps que es veia venir el tongo. Acabo d’apagar la tele. Heu fet trampa», va reiterar @consuelo_palau.

«Diguin-me ingenu, però molts programes arribaven a un empat entre els dos a propòsit. Hi havia ja molta camaraderia entre tots dos, intueixo que van arribar a un acord, no importa qui guanyi, ho repartim. Jo ho hauria fet, els dos s’ho mereixien, uns estudiosos», comenta @ParisiHumberto.

Notícies relacionades

Rafa Castaño feia 197 programes consecutius de ‘Pasapalabra’ que hi concursava i ja acumulava 127.200 euros. El sevillà va aconseguir guanyar en 75 entregues del programa i va empatar en 64 ocasions amb Orestes, que havia estat en el concurs durant 360 entregues.

A l’haver completat el Rosco d’una tirada, sense cometre cap errada, l’última lletra a què s’ha enfrontat a ‘Pasapalabra', la que ho decidia tot, ha sigut la Z: «Escarabat que ataca els camps de blat, especialment quan el gra és tendre». «Zabrus»,