Televisió

’Pasapalabra’: qui és Rafa Castaño, candidat a emportar-se el pot del ‘Rosco’

  • L’Orestes o el Rafa: un guanyarà aquesta nit el pot més alt de la història de ‘Pasapalabra’

  • DIRECTE | Antena 3 confirma que avui entregarà el pot històric de ‘Pasapalabra’ a l’Orestes o al Rafa

’Pasapalabra’: qui és Rafa Castaño, candidat a emportar-se el pot del ‘Rosco’
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La rivalitat més seguida de tota la història de ‘Pasapalabra’ arriba a la fi aquest dijous. Després de gairebé 200 enfrontaments entre el Rafa i l’Orestes, un dels dos aconseguirà completar, per fi, el ’Rosco’ i aconseguir un pot acumulat de gairebé 2.300.000 euros. Tant el concursant sevillà com el burgalès han acariciat el premi en repetides ocasions, però cap ha aconseguit encertar les 25 preguntes de la prova final del programa presentat per Roberto Leal.

Les participacions diàries d’aquests dos concursants en l’espai televisiu d’Antena 3 han acabat per convertir-los en dues de les cares més conegudes de la televisió, i s’han destapat algunes de les seves aficions i facetes del dia a dia de la seva vida fora de ‘Pasapalabra’. Així doncs, aquestes són algunes de les curiositats que coneixem sobre Rafa Castaño, candidat a convertir-se en flamant guanyador del concurs.

Periodista i apassionat de la lectura

Rafa Castaño (1990) és un periodista sevillà de 33 anys amb un màster en Comunicació i Cultura, la primera participació del qual a Pasapalabra es remunta al 2015. Des d’aleshores, el concursant andalús ha anat entrant i sortint periòdicament del programa, en el qual ha arribat a competir contra el seu propi germà. Fora d’aquest format, el Rafa també ha passat per altres platós com el concurs ’Saber y ganar’, en què va arribar a les cent participacions, i ’El tirón’, espai on va coincidir amb el seu rival actual, Orestes Barbero.

Notícies relacionades

Quant a les seves aficions, el Rafa és un apassionat del futbol i el cine. Aficionat del Reial Betis i enamorat de la sèrie ’The Wire’, aquest col·laborador de l’emissora local sevillana Neo FM ha dedicat gran part del seu temps lliure des del 2018 a emprendre un projecte personal: ’Caótica’, una llibreria de Sevilla de la qual és soci.

¿En què gastarà el premi?

Tal com va confirmar el mateix Rafa, guanyar el pot li permetria «fer una bogeria molt boja en aquest món, que és fer coses, no per guanyar diners, sinó per plaer». A diferència del seu rival Orestes, el sevillà no ha entrat en detalls sobre compres materials, sinó que ha fet al·lusió a les seves passions i ha afirmat que «aquests diners et permetrien estirar-te a llegir, aprendre idiomes o estudiar carreres sense preocupar-te». En definitiva, com ha dit el Rafa, consagrar-se com a campió de ‘Pasapalabra’ li donaria la possibilitat de «viure molt tranquil».