#AdeuNetflix

Netflix: com et pots donar de baixa sense que et cobrin un altre mes

La plataforma no aplica cap compromís de permanència, així que en cap cas et pot penalitzar per anul·lar la subscripció

  • Com t’afecta el final dels comptes compartits de Netflix

  • Indignació amb Netflix: la quota anual de la plataforma costa més que Disney+, HBO i Amazon Prime Video juntes

  • Com obtenir Netflix a un preu més barat que a la pròpia plataforma

zentauroepp51488432 file photo  the netflix logo is shown in this illustration p191227193354

zentauroepp51488432 file photo the netflix logo is shown in this illustration p191227193354 / Mike Blake

2
Es llegeix en minuts

La dràstica i imminent decisió de Netflix d’acabar amb els comptes compartits a Espanya des d’aquest mateix mes de febrer ja té efectes directes. A més de desencadenar les queixes dels usuaris per cobrar un cost extra per cada perfil addicional, molts d’ells han fet via i ja han cancel·lat la seva subscripció. Tenint en compte que el 61,3% dels usuaris espanyols de la plataforma de ‘streaming’ comparteixen contrasenya i perfil, segons va estimar un informe de Barlovento Comunicación, la pèrdua de clients pot ocasionar una ensopegada en l’empresa nord-americana.

Notícies relacionades

Hi ha els que s’agafen a qualsevol alternativa per continuar veient Netflix. Si aquest és el teu cas, hi ha operadores de telecomunicacions que incorporen la plataforma al seu catàleg amb ofertes que et poden sortir a compte. Si ets dels que té clar que la relació amb Netflix s’ha acabat, aquesta és la manera de donar-se de baixa correctament i evitar que et cobrin un altre mes.

Abans de res, et recordem que Netflix no aplica cap compromís de permanència, per la qual cosa en cap cas et pot penalitzar per anul·lar la subscripció. A més, en el cas de donar-te de baixa sense haver acabat el teu període de facturació, podràs continuar mirant-ne els continguts fins que aquest finalitzi.

Pas a pas per cancel·lar Netflix

1. Entra a l’‘app’ o la web de la plataforma i inicia sessió amb les teves credencials.

2. Accedeix a l’apartat «Compte». Allà veuràs els detalls del pla contractat, les dades de facturació i quan es farà el següent cobrament.

3. Fes clic a «Cancel·lar subscripció». Llavors veuràs la data exacta de quan acaba el període de facturació i a partir de quin dia serà efectiva la baixa.

4. Prem a «Completar cancel·lació» per finalitzar el procés.

Si en el pas 3 no veus l’opció de «Cancel·lar subscripció» és perquè has contractat Netflix a través d’una operadora de telefonia i és la mateixa companyia la que efectua el cobrament. Per tant, per donar-te de baixa has de contactar amb la teva empresa de telecomunicacions.

Si Netflix et continua cobrant després de donar-te de baixa

En el cas que hagis cancel·lat el teu compte a Netflix, però la plataforma t’hagi cobrat un altre mes, és possible que tu o algun dels convidats del teu compte l’hagi reactivat per error. En aquest cas, has de contactar directament amb Netflix o fer els passos anteriors. Això sí, no se’t tornaran els diners i el compte es tancarà quan acabi el període de facturació.

Per evitar que torni a passar una cosa així, Netflix recomana canviar la contrasenya i, a més, marcar la casella que diu «Obligatori tornar a iniciar sessió a tots els dispositius amb la nova contrasenya». Això canviarà la contrasenya actual i tancarà la sessió a tots els dispositius, i evitarà així qualsevol intent de reactivació.

Temes:

Netflix