Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Risto l’encerta amb Huerta, patina amb Tita Thyssen

La crítica de Monegal: Risto l’encerta amb Huerta, patina amb Tita Thyssen
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Sosté Máximo Huerta a ‘Viajando con Chester’ (Cuatro) que el seu rapidíssim cessament o dimissió com a ministre de Cultura i Esport –va durar només set dies en el càrrec, del 7 al 14 de juny del 2018– es va deure «a una estratègia preparada pels homes del president Sánchez» per fer sensació de neteja i transparència.

I va afegir: «El mateix que va fer Macron ho van fer amb mi». No va concretar a quin cessament ordenat per Macron es referia. El president de França va fer dimitir a alguns aquell any, des del seu guardaespatlles personal i home de confiança Alexandre Benalla fins als ministres de Transició Ecològica i d’Interior, Hulot i Collomb, respectivament. En qualsevol cas, Huerta se sent utilitzat pel ‘sanchisme’, víctima d’un cessament-exprés programat.

Notícies relacionades

És molt humà aquest sentiment, però com a argument és discutible. La seva brevíssima estada al ministeri no va beneficiar qui l’havia nomenat. Després de la fulgurant dimissió, l’oposició i molts analistes van considerar que el nomenament s’havia fet amb falta de criteri, amb precipitació i atabalament, a causa de la pressa per formar Govern de seguida. En el que té raó Huerta, tota la raó, és quan es queixa per haver sigut presentat a l’opinió pública com un defraudador quan el que va tenir amb Hisenda va ser una multa, antiga, fruit d’un discutible canvi de criteri de tributació del llavors ministre Montoro i que Huerta va pagar al seu dia, com molts altres professionals televisius que també es van veure afectats pel canvi. Potser Huerta no donava el perfil per a ministre, no ho discuteixo, però assenyalar-lo com a defraudador és una vilesa roïna. És a dir, que les preguntes de Risto Mejide en el seu ‘Chester’ sobre aquest tema han sigut oportunes.

No puc dir el mateix sobre la postura de Risto en la seva entrevista anterior, a la baronessa Thyssen. S’ha queixat molt Risto aquesta tarda a ‘Todo es mentira’ que la seva cadena li hagi suprimit una pregunta que va fer a la baronessa sobre qui és el pare de les seves filles bessones, concebudes per gestació subrogada el 2006. Aquesta pregunta buscava excitar el morbo que pogués ser Borja, el fill de la baronessa, que seria alhora pare i germà de les bessones. A part que les nenes encara són menors, aquí no hi cap la xafarderia. És un tema estrictament de família.