Al capdavant d’‘El hormiguero’

Les 10 polèmiques que persegueixen Pablo Motos

El presentador de l’exitós programa d’Antena 3 ha aixecat les crítiques de les xarxes per alguns dels seus comentaris

Les 10 polèmiques que persegueixen Pablo Motos
7
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El missatge incendiari que ha llançat Pablo Motos contra el Ministeri d’Igualtat pel seu anunci institucional contra el masclisme, al veure’s reflectit en el presentador que pregunta a la seva entrevistada sobre el tipus de roba interior que utilitza (en això té raó, perquè és clavat a ell i la pregunta l’hi va fer al seu dia a Elsa Pataky) se li ha girat en contra. Perquè a la seva queixa l’han seguit tuits amb vídeos que recordaven altres casos en què les convidades es van sentir incòmodes. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

I és que les polèmiques en què s’ha vist embolicat Motos l’han acompanyat tant com l’èxit d’audiències. Els seus col·laboradors Nuria Roca, Juan del Val, Cristina Pardo i Tamara Falcó han criticat la campanya, així com Ana Rosa Quintana des de la cadena de la competència, Telecinco.

Paral·lelament ha circulat que Antena 3 estava esborrant continguts a la seva web d’‘El hormiguero’ per protegir el seu presentador. Com publica Yotele, això no és així, són notícies falses, ja que el que s’ha fet és bloquejar tuits on apareixien aquests vídeos considerats masclistes. En la guerra, ja se sap, tot s’hi val. I això és la guerra. 

L’exemple de Pataky potser no era el més representatiu, perquè, com bé apunta Motos, estava dins d’un context determinat: la desfilada de roba interior que presentava l’actriu. Però n’hi ha altres que es considera que no tenien gaire sentit, per la qual cosa han provocat polèmiques. I és que aquesta no és l’única polèmica que ha provocat el programa. Tot seguit, algunes més. I no són només les dones les involucrades.

Notícies relacionades

 

Virginia Maestro


Arran de la polèmica sorgida pel vídeo del Ministeri d’Igualtat, la cantant Virginia Maestro, guanyadora de la sisena edició d’‘OT’, explicava fa uns dies en el seu compte Twitter com d’incòmoda s’havia sentit. La jove havia acudit al programa amb un vestit que deixava entreveure, entre els talls de la tela, els seus pits, i el presentador deia que no podia mirar-la als ulls. Llavors, era el 2009, només va aconseguir dir: «A veure, Pablo, no em facis això». Tretze anys després, ja una adulta de cap a peus, ha declarat: Doncs sí, va ser masclista, violent, incòmode, cutre, vergonyós i molt lamentable. Que fàcil fer això des del poder. Menys esborrar i més disculpes. Tots ens equivoquem i reconèixer-ho seria més de savi», deia al tuit.

Mónica Carrillo

En la visita que Mónica Carrillo va fer a ‘El hormiguero’ el 2017 per presentar la seva nova novel·la, es comenta que Motos va coquetejar amb ella mentre llegia els fragments més pujats de to del seu llibre. El més criticat va ser, però, que el presentador li va deixar anar: «Tu ets un mite eròtic i ho saps, jo hi ha vegades que veig les notícies i si està el volum abaixat les continuo veient igual, estic encantat que surtis a la televisió». Per acabar preguntant-se si als homes els agradava llegir els seus llibres pel seu atractiu. La presentadora no es va pronunciar sobre això, amb la qual cosa es desconeix si li va produir rebuig.


Charlize Theron 

Aquesta va ser una de les polèmiques que va tenir abast internacional, ja que la va protagonitzar l’estrella sud-africana Charlize Theron quan va acudir amb Kristen Stewart el 2012 per promocionar la pel·lícula ‘Blancaneu i la llegenda del caçador’. Preguntada en el programa de Jimmy Kimmel per l’experiència, va assegurar estar confosa perquè li posaven música sexi quan responia i li demanaven que ballés. Tampoc li van agradar els «jocs de química de sisè curs» que li van proposar fer, amb referència a la secció dels experiments. Va tornar a ser convidada el 2017, però el va deixar plantat. Tot i que es va disculpar amablement per Twitter

Anastacia

Les xarxes van titllar de «bavós» el presentador per l’incòmode acostament que va tenir amb la cantant nord-americana Anastacia al fer-li un petó al coll, moment sobre el qual les xarxes van destacar la cara que ella posava. Una incomoditat que es va repetir quan a l’acomiadar-la li va fer sis petons molt a prop d’ella, com van fer veure els tuitaires. Ella, però, no va declarar res sobre això. Tot cal dir-ho, Motos es mostra tremendament carinyós (exageradament, fins i tot) amb el personal que va al seu programa, sigui dona o home.

Ed Sheeran


De vegades són els comentaris desafortunats a un convidat els que resulten polèmics. Com quan va preguntar al cantant Ed Sheeran si al tenir èxit la gent el veia una mica més guapo, perquè no era el «prototip de cantant guaperes que fa cançons d’amor». La resposta que li va donar l’artista va ser molt celebrada a les xarxes: «Totes les estrelles del pop de la història eren una mica rares d’aspecte: Elton John, Rod Stewart, David Bowie».

Peter Dinklage

Un altre comentari desafortunat denunciat per les xarxes va ser el que li va fer a Peter Dinklage, actor que interpretava Tyron Lannister en la sèrie ‘Joc de trons’. En un moment de l’entrevista, Motos li va deixar anar: «Dius que estàs molt agraït a George R. R. Martin perquè ha humanitzat els nans en la ficció. Sempre us posen com a follets o com a elfs, personatges que no són reals, però aquesta vegada sí i és una cosa que agraeixes», va explicar Motos. I Dinglage li va respondre amb sorna: «Sí, els nans són reals. Toca». No només el públic del plató va aplaudir la contestació.


Sexualitzar una nena

El presentador també va ser acusat de sexualitzar una nena i d’homofòbia el 2020, quan va acudir al programa Luna Fulgencio, una actriu de 9 anys que participava en la pel·lícula de Santiago Segura ‘Padre no hay más que uno 2’, junt amb el director i altres actors. La petita va declarar que era fan del programa. Però quan Motos li va preguntar si li agradava algun noi o algun famós, la nena es va posar nerviosa i li va donar com a opcions Antonio Banderas i Mario Casas. Ella va deixar anar que Blanca Suárez, i ell va semblar tranquil·litzar-se quan li va confirmar que com a actriu. Llavors li va insistir: «No tens nòvio ni res, ¿no?» I la petita va respondre: «Que tinc 9 anys, no 26». 

El ‘pulsòmetre’, amb Imanol Arias

Una de les característiques del programa és fer proves que posen a prova el talent, les habilitats i, fins i tot, la paciència dels convidats. Una de les més criticades va ser aquella en què Motos i l’actor Imanol Arias se sotmetien a la prova del ‘pulsòmetre’, que consistia a veure com pujaven les seves pulsacions davant la visió d’una desfilada de senyoretes en biquini. Les acusacions de masclisme no es van fer esperar.

Rayden i Rigoberta Bandini

El raper Rayden, que assegura que mai aniria a ‘El hormiguero’, perquè «cosifiquen la dona», i va declarar en una ocasió «em repugnen Pablo Motos i els guionistes d’‘El hormiguero’, li ha compost una rima. «‘No me creo ninguna palabra cuando preceden al pero, ni mucho menos si van iniciadas con un yo soy primero: yo no soy machista, racista, homófobo, pero... pero luego se enfadan si les retratan como Pablo Motos en ‘El hormiguero’». La cantant Rigoberta Bandini, finalista del Benidorm Fest, assegura que no volen que vagi al programa: «Com que soc molt boques, hauré dit en algun moment que no em cau simpàtic», dedueix.

Crítiques a la gestió de la pandèmia

També ha sigut criticat que durant la pandèmia, Motos encengués els ànims de part de la població al carregar en diverses ocasions sobre el Govern central per la gestió de la pandèmia. «¿Què passa ara amb els antivacunes? Els antivacunes ara no se la poden posar. És com si el president del Govern diu que no es refia d’algú, i després el nomena vicepresident», va ser una de les crítiques directes que va fer a Pedro Sánchez. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, tampoc es va deslliurar dels seus comentaris. En aquest cas, sobre el seu físic i el seu peculiar to de veu: «Aquest home sembla que fa diversos dies que dorm en un cotxe. Quan parla es giren els dofins». Tot i que hi hagués gent que opinés això sobre la gestió, es va criticar que no era oportú davant la incertesa que hi havia en aquells moments.