Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Iker continua ficant-nos monstres a casa

La crítica de Monegal: Iker continua ficant-nos monstres a casa
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aquesta fixació per construir monstres al plató, i buscar horroritzar-nos la nit dels diumenges, mereixeria un estudi clínic més que televisiu. Em refereixo a Iker Jiménez, que ha acomiadat la seva temporada número 17 de ‘Quart Mil·lenni’ traient a passejar, una altra vegada, un d’aquests engendraments que tant li agraden.

Ja els vaig advertir el 22 de juny que Iker s’havia comprat el llibre d’aberracions neonatals d’Ambroise Paré, que va editar Siruela el 1993, i disfruta fent-se construir rèpliques en cartró i paper maixé dels monstruosos dibuixets que hi figuren. En aquesta ocasió ha començat el programa mostrant-nos l’horrorós cas de l’home amb dos caps, un al ventre, datat pel que sembla del segle XV. No hi ha cap altre interès que ser una més de les moltes aberracions de la natura que es guarden en flascons amb formol als instituts forenses de tot el món.

No sé si Iker se n’ha anat de vacances amb el monstre, ni si s’atrevirà a baixar-lo a la platja. No ho crec. És més còmode ficar-lo als nostres domicilis a través del televisor. La tele té aquestes coses: a través del comandament a distància deixem entrar a casa nostra criatures que, si truquessin a l’intèrfon, no les deixaríem entrar mai.

LA MARQUESA – Després de l’anunci de Netflix que el 4 d’agost estrenarà un gloriós documental titulat ‘La marquesa Tamara Falcó Preysler’ l’humorista Dani Martínez s’ha avançat i li ha fet una entrevista (Movistar Plus +). Atès que pertany a un nucli familiar ple de famosos, l’humorista s’ha interessat per quin tipus d’àlbum de fotos família tenen Tamara i la seva mare al seu domicili. «Tenim el ‘¡Hola!’ enquadernat» ha dit. No fa falta afegir res més. Té tota la raó. Tota la seva vida és allà.

Notícies relacionades

¡FOC A LA RESTA D’ESPANYA! – Avui he de reprendre una miqueta, amb molt carinyo, això sí, Ramon Pellicer perquè al ‘TN vespre’ de diumenge, després de parlar dels incendis a Catalunya, va dir: «I a la resta d’Espanya...». ¡Ahh! Fatal relliscada. Dir ‘la resta d’Espanya’ és considerar que Catalunya forma part del país espanyol, que com tothom sap només és un país veí.

Segons el nomenclàtor processista que regeix a TV-3, en aquests casos cal dir sempre: «I a la resta de la Península». Així no hi ha confusió, ni perill.