Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Inspirant-se en el ‘Polònia’, Puigdemont escull Trias

La crítica de Monegal: Inspirant-se en el ‘Polònia’, Puigdemont escull Trias
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El cabal de gravacions de l’excomissari Villarejo no deixa de fluir. Ara n’han sortit unes que reviuen la jugada que fa vuit anys les clavegueres polítiques i policials li van fer al llavors alcalde de Barcelona Xavier Trias. Es van inventar un compte amb diners a Suïssa, que no existia. Aquest nou recordatori d’aquella barbàrie que va passar el 2014 -2015 ha col·locat Trias en posició de notícia, i de víctima, i aquest matí ha sigut protagonista a TV-3, d’‘Els matins’, ‘Planta Baixa’ i el ‘TN migdia’.

A ‘Els matins’ el sempre punyent Antonio Baños li ha preguntat directament si, vist això, es tornarà a presentar a les elecciónes com alcaldable de JxCat. I Trias ha dit que primer se n’anirà de vacances 45 dies, i després s’asseurà a parlar-ne amb el partit. I ha afegit sobre el martirologi reputacional patit: «Em van assenyalar com a corrupte. Em ‘van matar’. Hi ha gent que se’n va aprofitar. La imatge de la senyora Colau dient que s’ha de barrar el pas als corruptes... ¡Això va ser així!». O sigui que no només no ha negat que es vulgui presentar, sinó que li ha enviat un avís a Ada Colau insinuant que va guanyar l’alcaldia de manera tèrbola.

Al ‘TN migdia’ insistien: «Trias no tanca la porta a tornar a competir amb Colau per l’alcaldia». ¡Ah! És una situació interessant la de Trias. Partir com a víctima de les clavegueres –ho ha sigut, és indiscutible– pot ser un plus decisiu a favor seu. I ja que a JxCat no es mou un fil que no hagi sigut teixit a la filosa de Waterloo, no hi ha dubte: Puigdemont ha vist la jugada i ha escollit Trias, com ja van avançar al ‘Polònia’ en l’esquetx que van escenificar el 12 de maig passat.

Notícies relacionades

Va aparèixer Puigdemont (versió Queco Novell) dient que volia sang nova per a l’alcaldia, algú que pogués rejovenir la ciutat amb energia. I analitzant analitzant va arribar a aquesta conclusió: «Ernest Maragall té 80 anys, per tant Xavier Trias, amb 75, ¡és un nen!». I Trias (Pep Plaza), que era al seu costat, va començar a dibuixar sobre mapa la seva nova Barcelona amb molta alegria: els carrers amb ‘r’ seran suprimits, totes es diran Diagonal, que té una pronunciació molt fluida.

¡Ahh! ‘Polònia’ és un programa ideal per a la inspiració política. A l’acabar els gags van preguntar: «Si Trias falla, ¿qui seria el substitut?». I llavors ens van enfocar Artur Mas als jardins del Palau Robert, donant menjar als coloms, avorrit.