Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Imanol i el fals motiu del tancament de ‘Cuéntame...’

La crítica de Monegal: Imanol i el fals motiu del tancament de ‘Cuéntame...’
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Des de fa cinc dies és focus d’atenció i controvèrsia l’actor Imanol Arias. És un petit soroll mediàtic, però molt escandalós, per unes declaracions que ha fet en el programa de Joseba Solozábal, ‘La Kapital’, de Tele Bilbao.

L’actor ha carregat contra TVE («Són 9.000 persones que no fan res. Sobren. Publiquen el sou dels que venim de fora, però no publiquen el sou dels de dins que no fan res») i així molta estona. Això ha provocat un domèstic vendaval. I al cap de poques hores Imanol ha demanat perdó per les seves paraules, ha rectificat, i assegura que s’ha equivocat. Home, aquest atac amb fre i marxa enrere, segons el meu parer és poc rellevant. En canvi sí que m’ha semblat televisivament ressaltable com ha explicat el motiu del final, la mort anunciada, de la sèrie ‘Cuéntame cómo pasó’, de la qual ha sigut protagonista principal durant 21 anys.

Notícies relacionades

Segons Imanol aquesta sèrie es retirarà pròximament perquè: «Des que va sortir Narcís Serra aquesta temporada, amb tot el que passava a la Moncloa, justificant la mort d’una etarra, i allò de Roldán..., doncs després d’això algú del Consell d’Administració, socialista i dona, va dir que havia que tallar el cap de la sèrie, perquè s’explicava una història molt dolenta per al PSOE». ¡Ah! Tinc una gran admiració per l’actor Imanol Arias, però com analista de la sèrie que ha protagonitzat tants anys li he de dir, amb carinyo, que és una patata. Liquiden ‘Cuéntame...’, però no per evitar els durs i àcids últims anys del Govern de Felipe González, perquè ja porten 18 capítols explicant-los. Liquiden la sèrie per no haver d’abordar, la temporada vinent, l’arribada d’Aznar.

A Felipe, el ‘Cuéntame...’ ja li ha tret gairebé tots els escàndols: Corcuera; Solchaga; Roldán; Asunción; l’etarra Miren Gurutze, morta detinguda a Tres Cantos, i Narcís Serra (interpretat per Miguel Uribe) ficant pressió per la Moncloa a tota màquina. Però ara que el que tocava era abordar la gloriosa època Aznar, des del ‘trio de les Açores’ i la guerra de l’Iraq, fins al casament de la seva filla amb tota la plana major de la ‘Gürtel’ convidada, doncs resulta que no, resulta que ara tanquen la sèrie. ¡Ah! Imanol Arias hauria de revisar la seva anàlisi. S’ha perdut protagonitzar uns formidables capítols amb Miguel Ángel Rodríguez (MAR), tan actual, i sobretot amb Aznar parlant català en la intimitat.