Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Bertín convida Feijóo i li fa una vestit a mida

La crítica de Monegal: Bertín convida Feijóo i li fa una vestit a mida
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Explica el xafareig de la intrahistòria convergent que una vegada, un important conseller del pujolisme va ser convidat a sopar a la mansió d’un empresari de les escurabutxaques. Al final de la vetllada va entrar de sobte un senyor, amb una cinta mètrica, i es va posar a prendre-li mesures. L’empresari l’hi va aclarir: «He quedat tan satisfet de la nostra trobada que li regalaré un vestit a mida».

Notícies relacionades

¡Ah! He recordat aquesta anècdota mentre anava veient Alberto Núñez Feijóo amb Bertín Osborne a ‘Mi casa es la tuya’ (T-5). No ha sigut una entrevista, ha sigut un Bertín oficiant de sastre fent-li a Feijóo un bonic vestit a mida. Primer li va repuntar la infància, ressaltant la humilitat dels seus orígens en una minúscula pedania gallega. Li va cosir després un botó de llauna, perquè llueixi al vestit, un punt, un detall, de la seva versatilitat ideològica, gens obstinada ni recalcitrant, un botó de textura socialista quan va confessar amb orgull que el 1982 va votar Felipe González. El mateix Felipe li va deixar gravat un missatge carinyós, però amb sornegueria, en què li deia: «Tranquil Feijóo, els pecats de joventut se solen oblidar. ¡Només em vas votar una vegada!». I Feijóo, també utilitzant la sornegueria, va remarcar: «És que avui aquell partit socialista ja no existeix, ha canviat». Quan el sastre Bertín atacava l’entallat de la peça, va requerir l’assistència del modista andalús Moreno Bonilla, i l’expertíssima talladora, mestra de les tisores, Díaz Ayuso. Tots dos li van acabar d’ajustar gloriosament l’americana. I veient Bertín que la peça li quedava com un guant, li va dir a Ayuso: «¡Et veig molt més contenta amb aquest president!». I ella va contestar: «Les coses passen per alguna cosa». ¡Ah! No van concretar aquestes ‘coses’ que han passat dins el PP. L’operació pinça contra Casado, disseny d’Ayuso i el seu xerpa MAR –amb el plàcet de Feijóo i la benedicció d’Aznar– no formava part del vestit. Una llàstima. Però es van reforçar les muscleres amb un farcit contundent contra Pedro Sánchez: «Està deixant un país endeutat fins a les celles i el que és pitjor, ¡fracturat!».

Com a sastre de la dreta, Bertín no és dolent. Per això li han encarregat que li faci el vestit televisiu a Feijóo, un polític molt conegut a Galícia però que necessita un bon tall, atractiu, perquè el conegui tot Espanya. Potser és una sastreria prematura ja que falta molt per a les eleccions generals. Però bé, per si de cas, aquí està el primer vestit.