Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: ¡Les meves tetes són meves i el meu sexe també!: el cas Mariló

La crítica de Monegal: ¡Les meves tetes són meves i el meu sexe també!: el cas Mariló
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Cristina Pardo i Iñaki López (‘Más vale tarde’, La Sexta) han connectat amb Mariló Montero, i li han preguntat per aquesta sentència que s’ha dictat a favor seu, que obliga dos paparazzis a pagar-li 340.000 euros.

Estem d’acord: és un tema. Aquesta xifra és la multa o indemnització més gran que s’ha dictat a Espanya per violació de la intimitat i l’honor d’una persona. Ho va explicar amb molta claredat Mariló: perseguida de forma reiterada, li van fer gravacions il·legals quan era dins el seu bungalou a les Maldives.

I el que és pitjor: «Les insinuacions que es van llançar perquè jo no viatjava amb un home sinó amb una dona, i aquí es van posar a especular sobre la meva condició sexual, que ja sabeu que és anticonstitucional, perquè si un vol sortir de l’armari, surt, però ningú et pot obligar».

O sigui que el que ens està dient Mariló és que ningú pot immiscir-se en la intimitat de les seves tetes o el seu sexe, sense el seu consentiment, i molt menys comerciar-hi. Té tota la raó. Malgrat aquesta sentència, i vista la variada jurisprudència al respecte, el dret a la intimitat continua tenint arestes vidrioses.

El robatori de fotos i gravacions per a la tele, no consentides, no estan penalitzades si la famosa o el famós és en un lloc públic, al carrer, una platja, la coberta d’un veler o fins i tot sortint d’un hospital en estat convalescent. Hi ha qui opina que això de ‘lloc públic’ és inconcret, una mena de patent de cors, que s’hauria de revisar jurídicament.

Notícies relacionades

S’ha conegut aquesta sentència favorable a Mariló alhora que una altra que afecta l’imperi Mediaset: han sigut condemnats a pagar 180.000 euros a Jesulín de Ubrique i la seva dona Campanario per haver llançat en els seus programes que aquest matrimoni estava trencat i que Jesulín ja es consolava amb una amant de recanvi.

Malgrat aquesta penalització, Mediaset ha corregit molt els temps en què li plovien demandes milionàries cada mes. Ho va resoldre ficant els famosos en nòmina. És a dir, van posar en marxa un sil·logisme fantàstic: et posarem a parir, t’obrirem en canal vestida o en pilotes, et farem l’autòpsia en vida i sense anestèsia, però no ens podràs demandar perquè et posarem en nòmina i t’emportaràs una pasta formidable. ¡Ahh! La gana és tan enorme que hi ha cua de famoses, famosos i famosets a les portes d’aquest imperi.