Comiat agredolç

Serrat i Joana Buenafuente, entre els convidats de l’últim ‘Late motiv’

Serrat i Joana Buenafuente, entre els convidats de l’últim ‘Late motiv’

IVAN BERMEJO

3
Es llegeix en minuts

Després de set temporades i 945 programes, Andreu Buenafuente ha dit adeu aquest dijous a ‘Late motiv’ (Movistar+), en una nit de sorpreses, records a la història del programa i intervencions inesperades com la del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

«Volia traslladar-te el meu agraïment per tots aquests anys en què has estat treballant i promovent la cultura, la música en viu, el cine, la comèdia. Moltes nits ens has fet anar al llit amb un somriure, i això és un do que tu tens», ha apuntat el president, que ha intervingut mitjançant videotrucada.

Un convidat sorpresa de luxe

El cantant Joan Manuel Serrat, que ha sigut el convidat sorpresa de la nit, ha xerrat al plató amb el presentador, que no sabia qui apareixeria. El factor sorpresa ha sigut el rei l’última setmana del xou, amb convidats com el cineasta Pedro Almodóvar, que va aparèixer dimecres en antena.

A la fi de ‘Late motiv’ acaba un dels programes referents del ‘late night’ a Espanya, dels pocs que quedaven d’aquest gènere tan popular als Estats Units. També dels pocs programes que encara es fan en directe, en una època de plataformes amb productes enllaunats i televisions amb cada vegada menys espai per a la improvisació.

Comiat

En lloc d’atiar polítics i altres personatges i de fer un balanç sarcàstic de l’actualitat, com ha fet cada nit en el seu monòleg d’inici, Buenafuente ha dedicat la seva última arrencada al seu propi comiat, tot i que sense discursos transcendentals perquè «el treball que fas ja parla per tu».

«Jo crec que el que en aquest moment fa falta és menys èpica i més cor, i al cor m’emporto sis anys en què m’he reenamorat de la professió, milers de rialles i uns companys als qui considero els meus amics i la meva família», ha apuntat el periodista de 56 anys.

«Riure és l’única sortida»

El comunicador ha donat les gràcies a Movistar+ per fer possible el projecte i «a vostès per escollir una estona de comèdia enmig d’una època de soroll i fúria i de les dificultats més ‘heavies’ que ens han tocat viure. Però hem arribat fins aquí i seguirem, perquè riure és l’única sortida i el camí», ha dit.

Un dels moments més emotius de la nit ha sigut quan la filla del presentador ha aparegut al plató, vestida de la Nena de Shrek, el personatge que interpretava la seva mare, la còmica Silvia Abril, que no ha pogut ser al plató per estar confinada, però sí que ha entrat per videotrucada.

Consell de la seva filla Joana

«Continuar practicant l’humor intel·ligent» ha sigut el consell que la Joana, de nou anys, ha donat al seu pare, Premi Nacional de Televisió 2020, que continuarà unit a Movistar+ en altres projectes de la plataforma, segons ha assegurat la companyia.

Notícies relacionades

En aquesta nit el presentador ha estat acompanyat d’alguns dels col·laboradors del programa, entre els quals Javier Coronas, Laura Márquez, Carlo Padial, Raúl Cimas, Raúl Pérez i Berto Romero.

«Ens veurem. No sé on, però segur que la farem grossa», ha dit el presentador abans d’acomiadar la seva banda i penjar l’americana sobre un galant de nit, amb un nas de pallasso.