‘True crime’ català

‘Crims’, Premi Nacional de Comunicació de ràdio

El programa de Carles Porta a Catalunya Ràdio també ha aconseguit aquest any l’Ondas

ialvarez51993317 teletodo programa crims tv3200211210448

ialvarez51993317 teletodo programa crims tv3200211210448

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’Ondas, el programa ‘Crims’ acaba de rebre un nou reconeixement: el Premi Nacional de Comunicació 2021 de ràdio. La Generalitat acaba de fer públic el guardó a l’espai dirigit i presentat per Carles Porta, del qual valora la seva «excel·lència i innovació».

‘Crims’, que afronta la seva quarta temporada a Catalunya Ràdio, aborda cada setmana històries reals esdevingudes en les últimes dècades a Catalunya que han acabat amb la mort d’algun dels seus protagonistes. En aquesta última tanda de capítols, Porta ha investigat 40 casos nous, des d’històries molt mediàtiques a d’altres del tot desconegudes, a més d’històriques com la de Pablo Casado de l’any 1929.

Versió televisiva

Notícies relacionades

El programa es nodreix de testimonis directes o indirectes per indagar en cadascuna de les històries, des dels protagonistes que relaten la seva participació en els fets fins als que els van investigar.

L’èxit de ‘Crims’ va portar que TV-3 apostés per una versió televisiva homònima, un ‘true crime’ a la catalana. La cadena autonòmica ha emès ja dues temporades amb uns excel·lents índexs d’audiència. Porta presenta els casos des de l’estudi de Catalunya amb una breu introducció abans de donar pas a cada capítol, que es vertebra a partir de la seva veu en ‘off’, que exerceix de narradora durant els episodis.