Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: nou candidat, armat, per dirigir TV-3

La crítica de Monegal: nou candidat, armat, per dirigir TV-3
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En vista que el comitè d’empresa i el consell de professionals de TV-3 acaben de fer públic un manifest exigint la renovació dels càrrecs directius de la Corporació (CCMA), en el programa ‘Fake night’ Oriol Parreño està accelerant la recerca de nou director per a TV-3. Està realitzant un càsting molt lluminós. Sembla que la primera candidata que ens va presentar, Pilarín Bayés, ha sigut rebutjada. No per ser devota de Waterloo, segurament, sinó perquè potser consideren que li falta to muscular i ferocitat. No és l’art dels pinzells i les suaus aquarel·les el que desitgen per capitanejar ‘la seva’. 

Notícies relacionades

Aquesta setmana, no obstant, crec que Parreño ha trobat un director amb possibilitats d’èxit. Ens el va presentar dijous passat. És Jair Domínguez. Es va presentar apuntant-nos a tots amb un fusell tremend. Va ser una estampa conseqüent. Si TV-3 porta des del 2017 sent el braç armat de l’agitació, inducció, tergiversació i propaganda del procés, alguns volen que davant aquesta nova etapa de cert desencant ‘indepe’ s’accentuï el caràcter guerrer de TV-3. Defensar la fe, i sobretot amenaçar els heretges de ser passats per les armes, podrien ser les noves tasques per a l’artefacte de Sant Joan Despí. Fins ara ho han estat fent molt bé, però sembla que a Waterloo no estan satisfets: consideren que han d’explicitar més la seva ferocitat. En un moment donat l’aspirant a nou director, enarborant l’escopeta, va exclamar: «¡Interlocutor armat, interlocutor respectat!». ¡Ah! És interessant aquesta consigna o sant i senya. Jo crec que és un avís directe a la Taula de diàleg, perquè més que ser una taula per parlar, sigui una trinxera. O sigui, un lloc d’odi, ple de trets i perdigonades contínuament.

Si prospera aquest nou disseny de director de TV-3, armat amb fusell, seria el triomf de la línia Waterloo, que es basa en com més lluita i enfrontament, millor que millor. Els autors del manifest per la renovació de la Corporació aspiren que els càrrecs no siguin elegits per quota de partits. ¡Ah! És un somieig tan bonic com ingenu. Aquí el que s’està coent de veritat és si els peons de Waterloo (Junts) seguiran armats copant els punts clau de TV-3. O si ERC agafa el timó amb els seus soldats més qualificats, que també els té. Amb la resta de la tropa no hi ha problema. Continuarà obeint.