Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Pilarín Bayés, nova directora de TV-3

La crítica de Monegal: Pilarín Bayés, nova directora de TV-3
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aposta ara TV-3 per ressuscitar el format ‘late night’ per al dijous a la nit. El programa es diu ‘Fake night’, el condueix Oriol Parreño i el produeix Brutal Mitjana. Seria molt injust per part meva intentar dictar una sentència sobre un experiment que acaba de néixer. Donem-li temps, perquè canvis crec que n’hi haurà.

Altrament, si segueixen en aquesta línia del seu debut, en pla amics al pati durant l’esbarjo de l’escola, si segueixen així els deia, el que tocaria és que els traslladessin al Club Super3. Voldria ressaltar no obstant el succés colossal, la dada, la primícia, que aquest programa ens acaba d’oferir: Oriol Parreño ens ha informat que TV-3 té per fi un nou director, directora en aquest cas, i el càrrec ha recaigut en Pilarín Bayés. Vam veure que Parreño anava visitant el despatx de la Pilarín contínuament, per rebre instruccions. També va aprofitar per contemplar el quadro oficial que ratifica el nomenament, un bonic retrat eqüestre de la Pilarín cavalcant pels jardins de TV-3. Home, l’apunt és encertat des del punt de vista pictòric, però des del punt de vista polític no ho crec. Aquest cop humorístic de Parreño políticament parlant és sorprenent.

Vicent Sanchis té el càrrec caducat des de fa temps, a més d’estar reprovat pel Parlament des del 2017. Gràcies a Waterloo es manté atrinxerat al despatx. La colla de Bèlgica, i els seus peons d’aquí, li reconeixen la impagable tasca d’‘agitprop’ i visibilitat constant que tan devotament els atorga.

Notícies relacionades

Però ara el president de la Generalitat és d’ERC. Per això és políticament sorprenent que el relleu de Sanchis sigui la Pilarín. No per falta de mèrits com il·lustradora de bonics contes i coloristes somiejos, si no per la seva adscripció política: forma part de la llista de Puigdemont.

No sé si Oriol Parreño ha relliscat, o potser és que té una informació privilegiada que desconec. Però tot sembla indicar que a TV-3 la influència de Waterloo minva. Per molta enrabiada que hi hagi a Brussel·les sembla dificil que puguin continuar monopolitzant a favor seu el relat de Sant Joan Despí. ¡Ahh! No descarto que en la pròxima entrega de ‘Fake night’ ens ensenyin un altre retrat. El cavall serà el mateix, però no el genet. Espero que siguin justos i generosos: no s’oblidin de retratar també Sanchis, atrinxerat, resistint-se.