A Catalunya Ràdio

Jorge Javier Vázquez es mostra a favor d’un referèndum a Catalunya

Jorge Javier Vázquez es mostra a favor d’un referèndum a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El popular presentador de Tele 5 Jorge Javier Vázquez ha destapat el seu costat més polític als micròfons de Catalunya Ràdio, on s’ha estrenat aquesta temporada com a comentarista en el programa ‘La Tarda de Catalunya Ràdio’.

A propòsit de la taula de diàleg a Catalunya, el periodista va lamentar el «temps perdut» entre els governs central i català sobre les relacions entre Catalunya i Espanya i es va mostrar a favor que el diàleg condueixi a un referèndum sobre la independència catalana.

«Jo és que cada vegada estic més a favor d’un munt de coses, i per descomptat a favor del referèndum. No entenc la por a preguntar a la gent», va afirmar. Quan la locutora Elisenda Carod li pregunta si està a favor d’un referèndum pactat, Vázquez replica «a veure ¿quines variants m’ofereixes?» i ho així.

Notícies relacionades

Tot seguit comença a defensar l’opció del diàleg entre governs, «com a negociació», en què «s’ha de cedir». «Estic a favor que parlin», diu, i assenyala que es tracta d’un procés que no es resoldrà «en dues setmanes».

Vázquez, que ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera professional a Madrid, va carregar, no obstant, contra la visió dels «bons i mals catalans», i la va comparar amb què es viu actualment a Madrid, va dir. «Si dius alguna cosa contra Ayuso, ja estàs criticant Madrid. És el mateix que passava amb Pujol, que si el criticaves a ell, anaves contra Catalunya».