Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Davant l’escabetxada, Baldoví recolza Cintora

La crítica de Monegal: Davant l’escabetxada, Baldoví recolza Cintora
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S’estan produint escabetxades en algunes cadenes públiques. S’endú la palma TeleMadrid+LaOtra. La presidenta d’aquesta comunitat, la senyora Ayuso, amb el crit, textual i enfurismat, de «Soc l’única presidenta que té una televisió que li és crítica», n’ha cessat el director general i ha nomenat un administrador provisional amb poders absoluts, José Antonio Sánchez, que ja va emanar a RTVE durant els governs d’Aznar i de Rajoy.

Tot just arribar-hi, ha procedit a passar la navalla sense perdre un minut. Destituït el cap d’informatius i el seu adjunt; el director de continguts; el cap de la web; el responsable de nous formats, i el director de comunicació i màrqueting. Home, ja que TeleMadrid+LaOtra van tancar el 2020 amb la millor dada d’audiència dels seus últims nou anys, no sembla que aquesta escabetxada obeeixi a criteris d’eficàcia televisiva. O sigui, que s’ha de distingir entre remodelació i purga.

A TVE, després de l’arribada del nou president, José Manuel Pérez Tornero, penja ara d’un fil la continuïtat del contracte (productora externa) de ‘Las cosas claras’ i del seu presentador, Jesús Cintora. Consideren que fa ‘infoshow’, i que això no és propi d’una cadena pública. De raó en tenen una mica. En aquesta columna he assenyalat que ‘Las cosas claras’ de vegades –no sempre– buscava més l’impacte que el contingut, com el dia que van anunciar a bombo i

platerets la gran «¡Exclusiva!» d’una entrevista a Rajoy, perseguint-lo mentre feia marxa ràpida, i no hi va haver entrevista perquè no va dir ni mu. Però van omplir amb això minuts i minuts de sensacionalisme buit.

En favor de Cintora s’ha posicionat Pablo Echenique. Exigeix que aquesta decisió s’anul·li. I aquesta setmana el diputat de Compromís Joan Baldoví, mirant a càmera des del mateix programa, ha llançat un emotiu SOS: «Un programa que funciona no veig per què ha de desaparèixer», mentre Cintora ironitzava: «¿Per què deu ser?».

Notícies relacionades

No sabria dir-los si els amors polítics, per més benintencionats que siguin, beneficien els periodistes. Al periodisme, crec que no. En qualsevol cas el puntual ‘infoshow’ de ‘Las cosas claras’ es pot arreglar fàcilment. El seu productor, José Miguel Contreras, és un home molt savi en matèria televisiva. Extirpar

el xou i potenciar l’informatiu és el camí. No fa falta guillotinar el missatger.

Temes:

Joan Baldoví