Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La nota de l’assessor, un Maquiavel es passeja

TELEVISION Ferran Monegal La sexta noche caso Iván Redondo

TELEVISION Ferran Monegal La sexta noche caso Iván Redondo / El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una raresa a ‘La Sexta Noche’. Per primera vegada els opinadors del grup de la dreta i els del grup de l’esquerra, estaven absolutament d’acord. ¿I quin era aquest punt de miraculosa confluència? Era la consideració que els mereix la figura, ara cessada, del gran assessor de Pedro Sánchez, el tremend Iván Redondo. La nota que ha deixat, dient que cal saber parar, ha inquietat enormement. Deia el director d’‘OK Diario’, Eduardo Inda, per exemple: «És un ésser maquiavèl·lic. Va treballar per al PP i després per a Pedro Sánchez». I des del grup del davant, el periodista de ‘La Marea’ Antonio Maestre recordava assentint: «Està sobrevalorat. Va ser l’ideòleg de l’‘operació Múrcia’, que ja sabem com es va acabar, i també del ‘passeig de Sánchez amb Biden’. Aquestes són les seves jugades mestres».

¡Ahh! La penitència del despatxat són els resums de premsa. Hi ha qui opina que Redondo ha exercit bé el seu paper de ‘spin doctor’, que és com els anglosaxons anomenen aquests assessors o ‘influencers’ del poder, i que han retratat bé la sèrie ‘El ala oest de la Casa Blanca’ (Amazon Prime) o la pel·lícula ‘Poder absolut’. A Redondo se li atribueix el disseny de l’abraçada de l’os de Sánchez a Podem, una estratègia basada en l’art de l’amor per conveniència. De manera que si Redondo ens sembla un Maquiavel, no hauria de ser pejoratiu, perquè Maquiavel va ser un geni. Hem vist recentment a la sèrie ‘La cocinera de Castamar’ (A-3 TV) que el recargolat Marquès de Soto (Hugo Silva) s’entreté llegint passatges d’‘El príncep’ a les dames de la Cort. ¡Ah! ‘El príncep’ té consells molt bons. En els capítols XIII i XIV, sobre l’art de la guerra, adverteix que cal tenir un bon exèrcit propi, de fidels i devots, i evitar contractar mercenaris, perquè si l’enemic els paga més es regiraran contra tu. O sigui que potser aquí és Pedro Sánchez qui ha llegit bé Maquiavel perquè finalment Iván Redondo és un mercenari. Diuen que fins i tot va treballar per a García Albiol, i li va dissenyar l’estratègia per guanyar a Badalona.

Notícies relacionades

¡Ah! Jo crec que Redondo es mereix una entrevista a fons. Tots li reconeixen una gran habilitat en la creació de ‘storytellings’, que és l’art de difondre relats imaginaris. Sap impactar molt bé en l’audiència, que s’empassa la historieta com si fos certa. Potser una entrevista al temple del ‘FAQS’ seria convenient.