Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Tebas ignora que el futbol femení existeix

Monegal 07/06/2021

Monegal 07/06/2021

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No sé si deu ser perquè és gallec i té aquesta sornegueria sorda tan disfrutable, però el cert és que Gonzo està brodant ‘Salvados’ (La Sexta) amb les seves entrevistes. Aquesta setmana s’ha ficat en el món del futbol.

La trobada més tremenda i significativa ha sigut la que ha mantingut amb Javier Tebas, que des del 2013 ostenta el càrrec de president de la Lliga de futbol. Gonzo li va preguntar per què s’havia apujat el seu sou a 3,5 milions d’euros anuals precisament en plena pandèmia i quan tots els clubs de futbol tenen greus problemes econòmics, o directament alguns estan arruïnats. I Gonzo se’l va quedar mirant, amb els ulls molt oberts, esperant a veure què responia. Nosaltres a casa també. I Tebas, amb una portentosa capacitat per evadir-se i llançar pilotes fora va contestar: «Vostè no sap el que jo faig amb el meu sou. Faig coses que són millors que abaixar-me’l». Sorprenent resposta.

No sé si el mateix Tebas ho ha advertit, però ell mateix acaba d’obrir la veda i donar permís que s’investigui públicament en què es gasta aquesta fabulosa soldada que rep. Seria il·lustratiu. No acaben aquí els prodigis d’aquest president. Quan se li va preguntar què li havia semblat la final femenina de la Champions, va contestar sense cap interès per l’assumpte: «No la vaig veure». O sigui, ni per la tele, que és comodíssim. Gonzo, parat, va remarcar: «Doncs ja no li pregunto pel nom de cap futbolista, perquè no en deu conèixer cap». I Tebas, el president de la Lliga de futbol, sense ruboritzar-se gens, va assentir amb una indisimulable apatia.

Notícies relacionades

NOMÉS CENDRES .–  Cridava Jesús Vázquez, amb la millor intenció, intentant elevar l’interès pel concurs ‘Top Stars’ de Tele 5: «¡Arriba una estrella incandescent! ¡El foc està encès! ¡La llenya crema!...¡Isabel Pantoja!». ¡Ahh! Però la realitat és tossuda. Allà ni hi havia foc ni la llenya cremava. Allà només hi havia cendres. Audiències per terra. Fracàs majúscul. Permetin-me que ho repeteixi una vegada més: el ‘modus operandi’ de Tele 5 ha acostumat la seva audiència a veure i a parlar de la Pantoja en clau caníbal. O sigui, només interessa quan contracten el seu fill Paquirrín perquè la vagi esquarterant en vida. Que surti de jurat d’un concurs no concita ni l’interès ni el morbo, que la mateixa Tele 5 cultiva en els ‘Sálvame’ i els ‘Deluxe’. A això se li diu ser víctimes del seu propi estil.

Peu de foto: Javier Tebas a ‘Salvados’ (La Sexta).