Dur al·legat

El jutge Vázquez Taín: «Haurien de segrestar la sèrie de Rocío Carrasco»

  • El magistrat creu que l’emissió hauria de ser cancel·lada per la Fiscalia per explicar uns fets que van passar quan Rocío Flores era menor

El jutge Vázquez Taín: «Haurien de segrestar la sèrie de Rocío Carrasco»
3
Es llegeix en minuts

El jutge José Antonio Vázquez Taín, conegut a Galícia com el ‘Garzón gallec’ o el ‘Robin Hood de Villagarcía’ pels seus anys dedicats a la persecució del narcotràfic i que el 2013 van actuar com a magistrat de reforç en el cas de l’accident ferroviari d’Angrois i al setembre es va fer càrrec del cas Asunta Basterra, s’ha pronunciat sobre la sèrie documental de Rocío Carrasco: ‘Rocío, contar la verdad para seguir viva’, i considera que l’haurien de segrestar immediatament.

El magistrat ha sigut taxatiu a la Televisió de Galícia (TVG): «El cas de Rocío Carrasco i Antonio David es va tractar en el seu moment amb molt de compte, cura i dedicació a nivell judicial», afegint que «els jutges podem tenir defectes però set jutges li asseguro que no estan bojos».

El jutge s’ha mostrat contundent amb el cas i ha insistit que l’emissió hauria de ser cancel·lada per la Fiscalia d’ofici i que, si no, Rocío Flores podria denunciar la difusió del programa, ja que la seva mare està violant la seva intimitat explicant uns fets que van passar quan ella era menor.

«Que en aquest programa es llegeixi una sentència condemnatòria d’una menor és perquè demà mateix la Fiscalia actuï d’ofici i segresti el programa. No es pot explicar el que va fer una persona quan era menor tot i que ara ja tingui més de 18 anys», declarava José Antonio Vázquez Taín després de ser preguntat en el programa de TVG ‘Quen anda ai?’ (¿Qui és allà?’).

Condemna que la filla de Rocío Jurado posi en entredit l’exercici de la Justícia a Espanya ja que constantment ataca els magistrats que van intervenir en la seva causa. És molt crític tant amb Telecinco com amb tots els col·laboradors i tertulians que no fan més que tacar o posar en dubte el sistema judicial.

«Aquest programa, que tant critica la justícia perquè no li fem cas a Rocío Carrasco, perquè no protegim els menors... Ells són els primers que diuen que fan això per Rocío, pels nens, per justícia... i són els primers que mostren una sentència d’una menor», ha assenyalat, mostrant el seu rebuig del format presentador per Carlota Corredera i Jorge Javier Vázquez, a la productora del qual ha denunciat Antonio David Flores per acomiadament improcedent.

Notícies relacionades

El jutge Taín havia donat la seva opinió en el programa d’Ana Rosa, on va ser molt crític i incisiu sobre una qüestió tan delicada com la de la violència de gènere en un context on s’acusava la justícia de ser masclista i no estar prou formada en aquesta branca:

«Perquè tot Espanya ho tingui clar: no només el 65% de les jutges d’aquest país són dones, i més joves; no només estem parlant de l’única professió en la qual són clarament majoria, sinó que estan molt especialitzades, per la qual cosa no pot parlar-se de justícia masclista», ha advertit.