Nova guerra judicial

Antonio David Flores denuncia Rocío Carrasco per no pagar la pensió del seu fill

  • Assegura que la seva exdona no ha abonat 200 euros mensuals des de fa tres anys. Reclama més de 7.000 euros

  • Flores li deu a ella 60.000 euros i té pendent un judici per fer el mateix fins que els seus fills fossin majors d’edat

  • El delicte d’impagament de pensions està penat fins amb un any de presó i multa

Antonio David Flores denuncia Rocío Carrasco per no pagar la pensió del seu fill
3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La jutge Verónica Caravantes, del número 3 d’Alcobendas, investiga una denúncia contra Rocío Carrasco per un suposat delicte d’impagament de pensió al seu fill menor, David, un jove de 22 anys, segons ha sabut EL PERIÓDICO. La querella va ser presentada l’1 de març per Antonio David Flores, l’exmarit de Rocío, que protagonitza aquestes setmanes un documental televisiu en què l’ha acusat de maltractaments físics i psicològics.

Es tracta d’un altre capítol en la batalla judicial que entaulen Rocío Carrasco i Antonio David Flores. Tots dos es van casar el 1996 i es van separar el gener del 2001. Després de la separació, els dos fills es van quedar amb la seva mare, que va reclamar des d’aleshores que el pare passés la pensió d’aliments corresponent. Antonio David Flores mai ho va fer.

El 20 de març l’Audiència de Madrid va confirmar que pròximament hi haurà judici contra el tertulià per presumptes delictes d’insolvència punible i estafa processal, penats fins amb cinc anys de presó. Els magistrats ordenen també que Flores pagui una fiança de 60.000 euros pel deute que manté amb la seva exdona.

Els dos fills

David, el fill menor, viu fa cinc anys amb el seu pare, Antonio David Flores, i pateix una malaltia genètica. El gener del 2018, la jutge Sonsoles Lloria va decretar que el jove continuava sent «dependent econòmicament» i va fixar que Rocío Carrasco havia de pagar des d’aleshores 200 euros mensuals en concepte de «pensió d’aliments». Rocío Flores Carrasco, la filla gran, també se’n va anar a viure amb el pare quan va complir els 18 anys, però la jutge va rebutjar atorgar-li una pensió alimentària després que fos condemnada per maltractar la seva mare.

L’última querella presentada per Antonio David Flores afirma que Rocío Carrasco no ha pagat mai la pensió alimentària al seu fill. «La querellada ha mostrat apatia, desídia, negligència i abúlia respecte a les seves obligacions com a mare, tant afectives com econòmiques, que mai ha satisfet des de la primera resolució judicial referent al cas», es recull en l’escrit presentat davant la jutge.

Zero ingressos

Els advocats d’Antonio David Flores consideren que Rocío Carrasco ha comès un delicte d’impagament de pensions, castigat amb entre tres mesos i un any de presó o una multa entre 6 i 24 euros. Una interlocutòria del jutjat número 1 de violència sobre la dona d’Alcobendas ordenava el 29 d’abril del 2019 l’execució dels pagaments. Llavors, la jutge xifrava en «3.000 euros en concepte de pensions degudes» i 900 euros més en concepte d’interessos la quantitat que Rocío Carrasco havia de pagar per mantenir el seu fill. L’Agència Tributària va investigar els ingressos de Rocío Carrasco aquell any 2018. La dona va declarar haver tingut zero ingressos durant tot l’exercici fiscal.

La querella contra Rocío Carrasco afirma que després d’aquella decisió judicial tampoc ha pagat cap «quantitat en concepte de pensió d’aliments ni ha consignat judicialment cap quantitat». Han passat 22 mesos, amb la qual cosa el deute ha augmentat en 4.400 euros més els interessos. Els representants d’Antonio David Flores sostenen que «la querellada disposa dels mitjans i ingressos suficients per donar el degut compliment a les resolucions judicials que l’obliguen al pagament de la pensió alimentària a favor del seu fill menor David. Per tant, de mala fe es reflecteix la falta de preocupació i interès i la seva escassa intenció de no voler satisfer amb l’obligació del pagament de la pensió alimentària ni de l’assegurança mèdica que estava al seu càrrec des del primer conveni pactat entre tots dos».

Notícies relacionades

Rocío Carrasco va denunciar per maltractaments el seu exmarit l’any 2017. Una jutge de violència de gènere va veure indicis de delicte i va dictar obertura de judici oral. L’exmarit va recórrer i l’Audiència Provincial de Madrid va decidir arxivar provisionalment el cas, una cosa que va ser avalada després pel Tribunal Suprem.

La dona ha explicat ara la seva versió en un documental emès a Tele 5 en el qual reitera el calvari sofert i les acusacions contra Antonio David Flores. Després de l’emissió dels primers capítols, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, es va solidaritzar amb ella.