Dijous, a TV-3

‘Polònia’ celebra 15 anys amb una nit especial

El programa de sàtira política de TV-3 oferirà una gala amb retrobaments i moltes sorpreses

‘Polònia’ celebra 15 anys amb una nit especial
2
Es llegeix en minuts

Com un adolescent irreverent, rebel i descarat. Així és el programa de sàtira política ‘Polònia’, que compleix 15 anys i aquest dijous, després de fer els deures –oferirà el seu habitual repàs de l’actualitat política–, brindarà amb cava en una gala especial en la qual ‘la família polonesa’ recordarà els millors moments d’aquests tres fructífers lustres, en els quals va patir algun ensurt. A la festa no faltaran els convidats que protagonitzaran emotius retrobaments i moltes sorpreses.

Així, després del programa d’aquesta nit (22.05), en el qual s’abordarà en clau d’humor l’acord de govern a Catalunya després de tres mesos de baralla, s’emetrà, a les 22.45, ‘La gala del Polònia 15 anys’, un programa de 40 minuts de durada, que trenca amb el format habitual, gravat en escenaris naturals de les instal·lacions de TV-3, en el qual apareixeran personatges ja actors molt coneguts i estimats per l’audiència.

El cotxe dels presidents

El festeig acabarà a les 23.20, amb els cinc últims presidents de la Generalitat, o més aviat, els actors que els donen vida, Queco Novell, Sergi Mas, Ivan Labanda i David Marcé, pujant ‘Al cotxe!’ amb Eloi Vila, en un capítol especial d’aquest espai de la cadena. En el viatge, mentre condueix, Vila els farà una entrevista en profunditat per veure com han viscut ser l’‘àlter ego’ de Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra. Els actors també comentaran com ha sigut la seva relació amb els presidents reals i moments més divertits i intensos que han viscut, com el ‘Mas Style’, musical que es va fer viral.

En aquesta festa només falta el regal. Però aquest ja li ha anat donant una audiència fidel durant aquests anys, amb dades molt bones tant en la seva emissió com en les visites que reben els seus vídeos a la carta i les positives valoracions que rep el programa. Així, l’actual temporada, la 16a, amb 32 capítols emesos, acumula una mitjana global de 537.000 telespectadors i una quota del 20,7%. El capítol més vist va ser el del 31 de desembre, coincidint amb cap d’Any.

L’espai d’avui

A l’entrega setmanal del ‘Polònia’ també hi ha motius de celebració, perquè després de tres mesos d’estira-i-arronses per fi es pot constituir el Govern. Pere Aragonés (Jordi Soriano), Jordi Sánchez (Cesc Casanovas), Francesc Macià (David Marcé), Lluís Companys (David Marcé), Salvador Illa (Queco Novell), Miquel Iceta (Jordi Soriano), Carles Puigdemont (Queco Novell), Eulalia Reguant (Judit Martín) i Carlos Carrizosa (Xavi Serrano) protagonitzaran un dels seus celebrats musicals, ‘Ja hi ha govern’, parodiant l’‘It ‘s raining men’, de Geri Halliwell.

Notícies relacionades

Mentrestant, Carles Riera (Cesc Casanovas), Elisenda Paluzie (Alba Florejachs) i Pilar Rahola (Judit Martín) discutiran per penjar-se la medalla de qui ha sigut més important per aconseguir l’acord. Qui no tindrà ànims ni per sortir del llit és Salvador Illa (Queco Novell), que no està preparat per a la sessió d’investidura. En canvi, Carlos Carrizosa (Xavi Serrano) celebrarà el pacte d’ERC i JuntsxCat, perquè així no tindrà cap altre accident en les eleccions. I Macià i Companys també baixaran del cel per no perdre’s la investidura del primer president d’Esquerra en 80 anys.

Es descobrirà també com ha sigut la tornada de Pablo Iglesias (Marc Rodríguez) a la seva vida anterior, després d’haver deixat la política. I Artur Mas (Bruno Oro) s’enfrontarà a Artur Mas (David Marcé) per saber quin dels dos ha sigut el millor Artur Mas de la història del ‘Polònia’.

Temes:

Polònia TV-3