Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: El problema de TVE no és Mònica López

La crítica de Monegal: El problema de TVE no és Mònica López
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

I ara resulta que TVE és notícia perquè la Junta Electoral Central (JEC) ha reprès aquesta corporació televisiva, i ha assenyalat com a culpable especifica Mònica López, la presentadora de ‘La Hora de La 1’ ¡Ah! ¿I de què se l’acusa? Doncs que en l’entrevista del 26 d’abril a l’aspirant de Vox a presidir la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, no va estar tan equànime, tan neutral, com la JEC –i Vox, que és la formació que va presentar la queixa– desitjarien. Home, és un tema francament pesat. No és cap descobriment que la neutralitat periodística no existeix. Que l’entrevista de Mònica López va tenir un moment de bucle sobre la topada que havien protagonitzat a la SER Rocío Monasterio i Pablo Iglesias, que aquest tema es va dilatar en excés i podia haver sigut més curtet, els deia, doncs sí, podia ser més curtet. Que hi va haver massa contrarèpliques per part de l’entrevistadora, doncs també, sí, però benvingut l’art de la repregunta.

No hi ha res més inútil en periodisme que deixar l’entrevistat com si estigués fent un ‘speech’ en un míting. Per a això no fa falta posar-lo davant un periodista. N’hi ha prou amb trucar a Hiroshi Ishiguro i comprar-li un robot dels seus. Són formidables. Vistos frontalment tenen una aparença humana molt bonica. Els endollen un ‘pendrive’ amb totes les preguntes i les vocalitzen una rere l’altra, com qui llança una rastellera de pets. I no repliquen ni repregunten mai. ¡Ah! Són una delícia. També la JEC acusa la Mònica d’utilitzar un to crític. O sigui, volen un periodisme massatgista. Potser les entrevistes polítiques, en lloc de fer-les en un plató, s’haurien de fer directament en un jacuzzi.

Notícies relacionades

Home, siguem seriosos, ¿li ha fet la Mònica una entrevista perfecta a Rocío Monasterio? És clar que no. De fet, si ara convoquéssim els millors entrevistadors del telehipòdrom nacional, segur que cadascú ens diria que hauria fet una entrevista diferent. L’únic que se li ha d’exigir a un entrevistador/a és que mantingui el mateix to, sigui qui sigui qui entrevisti.

La corporació TVE està semienfonsada. L’audiència, caient en picat. Ni són referents en informatius ni en entreteniment ni en absolutament res. De l’operació TVE-Catalunya millor no dir ni piu: és per petar-se de riure. Però no pateixin. Ja han identificat el problema. Mònica López és una entrevistadora dolentíssima. Al·leluia.