TU I JO SOM TRES

Reunió a la presó amb pistola i navalla

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Al ‘Telenotícies vespre’ ens deien dissabte: «¡Reunió al més alt nivell a Lledoners!», i al plató es va conformar un clima de gran esperança. ¡Ah! És molt virtuosa aquesta tasca que s’irradia des dels informatius de TV-3.

Transmetre que entre ERC i Junts hi ha germanor i que les negociacions avancen, produeix en la parròquia un efecte balsàmic. Però el departament d’investigació dels polonesos del ‘Polònia’ han descobert que en aquesta cimera de la presó, Junts (Elsa Artadi) s’ha presentat amb pistola, i ERC (Pere Aragonès) amb navalla. ¡Ah! Hi ha antecedents en la història de grans reunions en què els convocats s’han presentat armats. En el famós Tractat de Fort Laramie (1868) els representants del Govern nord-Americà anaven amb pistoles Colt Paterson, i els indis amb fletxes i llances.

Van arribar a fumar la Pipa de la Pau. Però va ser una enganyifa, un simulacre. Durant els anys posteriors el poble indi va ser massacrat, i els supervivents que van quedar van acabar tancats en reserves. O sigui que el retrat del ‘Polònia’ és preocupant per a ERC: contra les pistoles poc poden les navalles. També van treure els polonesos un pres tancat a Lledoners, un tipus ferotge, tot un element, que no obstant estava espantat. Deia: «Tinc por. Jo he treballat per a la màfia russa, per a la camorra italiana, per a càrtels colombians... però mai havia vist una cosa com la negociació catalana». ¡Ahh! El que no ens expliquen els humoristes sarcàstics –i molt menys els informatius de TV-3– és ¿per què es barallen aquestes criatures?

Notícies relacionades

Les dues formacions es diuen independentistes, i no obstant quan es reuneixen es foten trets i punyalades. Analistes polítics no combregants adverteixen que ni Junts treu la pistola, ni tampoc ERC la navalla, en defensa d’una Catalunya ideal. Tots dos treuen les armes per assegurar-se el control dels Fons Europeus que arribaran, i també per dominar el poder a la Generalitat. I això és el que a TV-3 no ens volen explicar. Ens entretenen amb un relat aliè a la realitat.

La final de ‘Got Talent’ (T-5) l’ha guanyat una ventríloqua, Celia Muñoz, amb el seu ninot Joselito. Aplaudeixo la decisió. La perfecció de la Celia fent anar el Joselito és extraordinària. Li fa dir al ninot el que a ella li dona la gana. I el ninot obeeix amb una submissió admirable.