Producció ambiciosa

Canal Història analitza l’empremta musulmana en ‘Al-Ándalus, el legado’

La sèrie documental compta amb la participació de més de 80 experts al llarg dels sis capítols d’una hora

Canal Història analitza l’empremta musulmana en ‘Al-Ándalus, el legado’
2
Es llegeix en minuts

Canal Historia estrena aquest dilluns (22 h) ‘Al-Ándalus, el legado’, una sèrie documental que destaca l’especial transcendència d’aquest període únic en la història de la península Ibèrica i la vigència de la seva herència en el món modern. Amb la participació de més de 80 experts, la sèrie submergeix els espectadors en un viatge èpic al llarg dels seus sis capítols d’una hora.

La producció analitza la incalculable empremta d’aquest període aturant-se i descobrint els savis més cèlebres i l’origen de coneixements, tecnologies, objectes i costums que ara ens resulten quotidians i que devem a l’etapa andalusina.

Al-Ándalus va ser durant segles un gran focus de civilització gràcies a la seva recepció del saber procedent d’Orient i les seves pròpies aportacions. Va marcar un abans i un després en la península Ibèrica. La seva cultura, costums i influències no es van extingir i segueixen presents.

Imatges en 3-D

A través d’un exhaustiu treball de documentació i servint-se de recreacions i animacions 3-D, la sèrie descobreix els secrets d’Al-Àndalus. Un període d’especial esplendor que es va caracteritzar pel seu ric intercanvi cultural, el seu exemple de convivència (van coexistir junts civilitzadament musulmans, cristians i jueus) i el naixement de diferents ciències i arts, ja que va ser el bressol de grans savis en àmbits tan diversos com l’arquitectura, l’agronomia, les matemàtiques, les astronomia i la medicina.

Episodi a episodi, ‘Al-Ándalus, el legado’ exposa, d’una manera mai vista abans, no només llocs emblemàtics com l’Alhambra, Medina Azahara i la Mesquita de Còrdova, sinó també altres joies menys conegudes que ens va deixar aquesta etapa com les sínies, molins paperers, grans nòries hidràuliques, rodes de sang, molins de vent, jardins, viatges d’aigua i un llarg etcètera.

Canal Historia ha visitat i gravat en més d’una trentena de localitzacions històriques i ha recorregut més de 5.000 quilòmetres. Es tracta d’una sèrie realitzada íntegrament durant la pandèmia i que ha suposat un gran esforç de gairebé 60 dies de gravació durant tres mesos i centenars d’hores de rodatge.

Vestuari propi

Notícies relacionades

Cada episodi ens acosta a un savi andalusí a través de recreacions històriques amb vestits de cada època especialment dissenyats i produïts per al projecte. Aquestes recreacions han sigut gravades en llocs històrics com la Torre de la Calahorra, els banys califals i els jardins de l’alcàsser Reyes Cristianos, a Còrdova.