Xef superpopular

Karlos Arguiñano, guardonat amb el Premi Nacional de Televisió

El Ministeri de Cultura i Esport atorga aquesta distinció al famós cuiner per «fer de la gastronomia cultura»

Karlos Arguiñano, guardonat amb el Premi Nacional de Televisió
1
Es llegeix en minuts

El cuiner Karlos Arguiñano ha sigut guardonat aquest dimarts pel Ministeri de Cultura i Esport amb el Premi Nacional de Televisió 2021 per «fer de la gastronomia cultura». Així ho ha comunicat el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, a través d’un missatge a les xarxes socials, en el qual ha donat les gràcies al xef: Gràcies per tots aquests anys de professionalitat, per fer de la Gastronomia Cultura i pel teu enorme sentit de l’humor.

Segons ha informat el Ministeri en un comunicat, el jurat, per unanimitat, ha volgut «reconèixer en la personalitat creativa del premiat la continuïtat sostinguda d’una completa trajectòria en l’àmbit de la televisió, amb especial rellevància en l’afermament i la consolidació d’un gènere que reuneix televisió, gastronomia i cultura».

«La seva aportació a la creació d’audiències fidels significa un impuls decisiu a la gastronomia com a sector cultural», afegeix el text sobre el polifacètic cuiner (nascut a Beasáin, Guipúscoa, el 1948), que va debutar a la televisió a principis dels anys 90.

Premi a tota una trajectòria

Dotat amb 30.000 euros, el Premi Nacional de Televisió recompensa la meritòria tasca en l’àmbit televisiu espanyol, posada de manifest a través d’una obra emesa durant el 2020 o una contribució particular per la seva creativitat. En casos degudament motivats com el d’Arguiñano, ha apuntat el ministeri, podrà ser concedit pel reconeixement a una completa trajectòria professional.

Notícies relacionades

Amb aquest premi, el Ministeri de Cultura i Esport reconeix la televisió com a eina essencial per a la difusió de la cultura, així com la seva vinculació amb el desenvolupament i difusió de les indústries culturals.

El jurat del premi ha estat presidit per Adriana Moscoso del Prado, directora general d’Indústries Culturals i Cooperació, i com a vicepresidenta ha actuat Carmen Páez Soria, subdirectora general de Promoció d’Indústries Culturals. Com a vocals han actuat, entre d’altres, María Casado, presidenta de l’Acadèmia de Televisió i de les Ciències i les Arts de l’Audiovisual, i Andreu Buenafuente, premiat en l’edició anterior.