Dilluns a TVE-1

’Maestros de la costura’ homenatja Pertegaz i Valentino en la seva gran final

Lluís, Gabriel, Yelimar i Ancor opten a convertir-se en els guanyadors de la quarta temporada del concurs

’Maestros de la costura’ homenatja Pertegaz i Valentino en la seva gran final
1
Es llegeix en minuts

Lluís, Gabriel, Yelimar i Ancor són els quatre aspirants aquest dilluns, 29 de març, (TVE-1, 22 h) a guanyar la quarta temporada de ’Maestros de la costura’, el ‘talent show’ dels dissenyadors i modistes. El programa aprofitarà aquest desenllaç per rendir homenatge a dos grans noms: l’espanyol Manuel Pertegaz, dissenyador fetitxe d’aristòcrates i estrelles de cine com Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Ava Gadner i Marisa Berenson, i l’italià Valentino, tota una llegenda de l’alta costura.

En la primera prova de la nit, Jorge Vázquez, director creatiu de la mítica casa Pertegaz, i Cristina Biern, una de les models que mantenia a la seva plantilla, endinsaran els aprenents en el món d’aquesta firma, que va crear la mona amb què Salomé va guanyar el Festival d’Eurovisió de 1969 i el vestit de núvia de la reina Letícia. Per aconseguir el pas al duel final, els quatre finalistes hauran de fer una rèplica d’un dels vestits del dissenyador.

Un vestit de núvia

Una vegada elegit el primer duelista, els altres tres finalistes es jugaran l’altre lloc disponible confeccionant un vestit de núvia en la prova d’exteriors, que es desenvoluparà al madrileny Castillo de Viñuelas. Amb l’ajuda de Rossy de Palma, Lorena Castell i Rappel, cada aprenent haurà de reproduir un dels vestits de núvia dissenyats pel jurat.

Notícies relacionades

Ja en el duel final, el repte serà confeccionar un vestit de gala inspirat en les espectaculars creacions de Valentino. El millor d’aquesta prova s’alçarà com a guanyador de la quarta temporada de ‘Maestros de la costura’, 50.000 euros i un curs de formació especialitzada en Disseny de moda al Centre Superior de Moda de Madrid, de la Universitat Politècnica de Madrid.

El segon classificat aconseguirà un diploma Vogue d’estilisme i producció de moda, impartit per Condé Nast College Spain, en col·laboració amb la Universitat Carlos III de Madrid. El tercer i quart classificat rebran EOMETRIC, el revolucionari mètode de patronatge creat pel mestre patronista Estanislao, que s’ensenya en format ‘workshop’ de cinc dies al seu centre de formació de Barcelona.