Exfutbolista

Mor Carlos Matallanas, periodista malalt d’ELA

  • Ha mort als 39 anys a l’hospital sevillà Virgen del Rocío uns dies després d’haver-se sotmès a una operació de tràquea i a conseqüència d’un trombe

1
Es llegeix en minuts

L’exfutbolista i periodista Carlos Alberto Gómez Matallanas ha mort aquest dimarts als 39 anys a l’hospital sevillà Virgen del Rocío uns dies després d’haver-se sotmès a una operació de tràquea i a conseqüència d’un trombe, segons van informar fonts pròximes a l’exjugador.

Des del 2013 Carlos Matallanas tenia ELA, malaltia que li va ser diagnosticada un any després. El periodista havia publicat recentment un llibre titulat ‘La vida es un juego. Estrategia para Mario y Blanca’, en el qual descriu el paral·lelisme entre la vida i el futbol. L’obra està narrada en un to educatiu per a les futures generacions i escrit mitjançant les seves pupil·les a través d’un sofisticat ordinador, ja que des del 2016 Carlos Matallanas va perdre la funcionalitat de gran part del seu cos.

Notícies relacionades

A més, Matallanas va publicar ‘Mi batalla contra la ELA’, en què recopila els articles escrits al diari ‘El Confidencial’ sobre la seva lluita diària contra aquesta malaltia. Així mateix, escrivia el blog sobre futbol i esport ‘Silencio, se juega’ en el diari ‘As’.

Va rebre la Medalla de bronze de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu (2015) i va obtenir el Premi de l’Associació Internacional de Periodisme Esportiu a la segona Millor Columna del 2019 per la seva ‘Carta a Rafael Nadal’. Igualment, donava nom al premi de novel·la breu que atorga l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i era soci d’Honor del sindicat.