TU I JO SOM TRES

Un 8-M vibrant, amb final cornúpeta

Un 8-M vibrant, amb final cornúpeta
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El Dia Internacional de la Dona 2021, vist per la tele, ha sigut un paisatge amb contrastos i arestes. De bon matí Cristina Almeida, plantada a una placeta de Madrid amb un grup d’alumnes del Conservatori, li deia a Ferreras a ‘Al Rojo vivo’: «Antonio, tinc un regal per a tu. Escolta».

I ens van oferir un oportú instant musical cantant aquell moment de la sarsuela ‘Gigantes y cabezudos’ que diu: «Si las mujeres mandaran en vez de mandar los hombres / serían balsas de aceite los pueblos y las naciones». Va ser un cop molt simpàtic. Celebro el sentit de l’humor i la sornegueria de la Cristina

A ‘Late motiv’ (M+) Buenafuente va tenir un detall: aquella nit el programa el va començar la seva col·laboradora Eva Soriano. Ens va fer un monòleg que va aconseguir molts aplaudiments. Després d’enumerar les vicissituds de la lluita feminista per arribar a la igualtat, va concloure: «¿I per buscar aquesta igualtat que l’únic que pretén és tenir els mateixos drets, llibertats i oportunitats que els homes, per buscar això hi ha gent que ens anomena feminazis? Doncs mira ¡menja’m el cony!». L’ovació va ser eixordadora. També a ‘El intermedio’ Cristina Gallego va sortir amb el seu ukelele i ens va cantar «Hoy no me voy a callar y tú me vas a escuchar» una particular i punxant adaptació del tema de Cyndi Lauper ‘Girls Just Want to Have Fun’. O sigui que en general la tele ha treballat el 8-M amb un accent vibrant. 

Notícies relacionades

Dic en general perquè l’excepció més significativa ens l’ha ofert Tele 5. Ells van a la seva bola. El seu negoci sembla incompatible amb una jornada tan reivindicativa. Per això a la millor franja horària del dia, en aquest ‘prime-time’ tan cobejat, van enviar Sandra Barneda a presentar una altra sessió del Festival Cornúpeta del Carib (‘La isla de las tentaciones’). ¡Ahh! Allà les protagonistes també van ser les dones. Però el 8-M que vivien era diferent. La Lola, la Lucía, la Marina... aquest conjunt de boniques joves van continuar oferint el que la cadena els exigeix: posar les banyes, o rebre-les, i armar enrenous cornúpetes.

Naturalment amb els ‘pollastres’ també dividits en ponedors i receptors de les banyes. S’increpaven, es barallaven, i al plató de convidats s’escoltaven veus que deien: «Això no són coses del cor. Això és d’una altra part del cos. Aquestes confonen un cardiòleg amb un ginecòleg». ¡Ah! Quin colofó el de Tele 5 en una jornada tan vindicativa.