Foto errònia d’Elionor i Sofia

TVE es disculpa per un nou error de grafisme al parlar de la vacunació de les infantes

  • El PP exigeix la dimissió d’Enric Hernández per com il·lustra la cadena una notícia sobre la vacunació d’Elena i Cristina de Borbó

TVE es disculpa per un nou error de grafisme al parlar de la vacunació de les infantes
1
Es llegeix en minuts

El programa ‘La Hora de La 1’ de TVE ha hagut de demanar perdó després d’haver utilitzat una imatge de la princesa Elionor i la infanta Sofia per il·lustrar una informació sobre la vacunació contra la Covid-19 de les infantes Elena i Cristina, durant un viatge als Emirats Àrabs per veure el seu pare Joan Carles I.

«Hem de demanar disculpes perquè en la imatge prèvia de les claus –del dia– vam oferir una imatge de les infantes, que no són les actuals. Era la imatge d’Elena i Cristina la que volíem oferir», ha explicat el periodista Igor Gómez segons després que s’hagués mostrat la imatge per informar de les reaccions polítiques que està provocant la notícia d’una possible vacunació avançada a Abu Dhabi d’Elena i Cristina.

Fa només un mes, RTVE va cessar els responsables d’un polèmic rètol sobre la princesa Elionor que es va emetre en aquest mateix programa. En un comunicat urgent de RTVE, l’administradora única provisional, Rosa María Mateo, lamentava «profundament» el «greu error» per aquests fets que descriu: «Durant l’emissió d’una informació relativa als pròxims estudis de la princesa Elionor a Gal·les s’ha sobreimprès un rètol amb la llegenda: “Elionor se’n va d’Espanya, com el seu avi”».

«Una greu irresponsabilitat –diu Mateo– que no pot entelar el compromís infrangible de RTVE amb la defensa dels valors constitucionals i de les institucions de l’Estat i per sobre de totes, la Corona».

Crítiques del PP

El PP va exigir aquest dimecres la dimissió del director d’Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, la portaveu adjunta del PP al Congrés i coordinadora àrea de RTVE, Macarena Montesinos, va considerar que el director d’Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández, «ha de dimitir ja».

«TVE ho torna a fer i posa en el punt de mira les filles del Rei. Exigim disculpes i que es depurin responsabilitats», va remarcar la diputada popular en un comentari publicat en el seu perfil de Twitter.