Perfil

De mà dreta de l’alcalde de Badalona a ser acomiadat de RTVE per un rètol sobre el Rei emèrit

  • Bernat Barrachina va fer el salt a la comunicació política després de desenvolupar una dilatada carrera al món de l’espectacle televisiu

  • Durant els últims anys, ha sigut una figura clau a les bambolines de la política badalonina i es va erigir com un punt de recolzament per a l’exalcalde Álex Pastor

De mà dreta de l’alcalde de Badalona a ser acomiadat de RTVE per un rètol sobre el Rei emèrit
3
Es llegeix en minuts

Malgrat que ja comptava amb prop de 30.000 seguidors a Twitter, la popularitat de Bernat Barrachina s’ha disparat al llarg de les últimes hores després de conèixer-se que és un dels treballadors acomiadats de ‘La Hora en la 1’ de RTVE per la publicació del rètol «Elionor se’n va d’Espanya, com el seu avi,» mentre el programa comentava la notícia de la marxa de la princesa a Gal·les per estudiar batxillerat. Per part seva, Barrachina ha publicat un tuit irònic, que ja suma més de 20.000 m’agrades i 6.000 retuits, sobre la seva sortida de la cadena: «m’han acomiadat, com a l’avi de l’Elionor», i que ha acompanyat d’un vídeo del Rei emèrit, demanant disculpes. Més enllà d’aquesta anècdota, el ja extreballador de ‘La Hora en la 1’, ha decidit mantenir un perfil baix i no realitzar declaracions sobre el seu acomiadament per no alimentar la polèmica.

Així, desenes d’articles han començat a omplir xarxes i cercadors preguntant-se qui és Bernat Barrachina, un guionista amb una dilatada carrera al món de l’espectacle televisiu, on ha treballat en programes d’èxit de Mediaset i Atresmedia, i que el 2018 va fer el salt a la comunicació política de la mà de la secció local del PSC de Badalona.

Barrachina va estar especialment vinculat a la figura del llavors alcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), de qui va ser responsable de comunicació. Tot i que en un inici va sorprendre que algú arribat del món de la televisió se situés com la mà dreta comunicativa de l’alcalde d’una de les principals ciutats de Catalunya, ràpidament es va posicionar com una figura clau a les bambolines de la política badalonina i com un punt de recolzament per a Pastor, amb un perfil més nerviós.

En aquella etapa, Barrachina era una persona alliberada a l’àmbit del ja exalcalde, a qui assessorava en temes de discurs o de comunicació política. Era la persona que sempre l’acompanyava a les entrevistes, que li escrivia els discursos i li marcava els eslògans polítics. Una persona afable que mantenia (i manté) converses habituals amb els mitjans a l’hora de despatxar temes d’actualitat de la ciutat. De fet, diversos periodistes vinculats a Badalona li han mostrat el seu recolzament després d’anunciar el seu acomiadament via Twitter.

El seu perfil sempre ha estat vinculat a qualsevol operació política que hi hagi hagut en els últims anys a Badalona, no com a càrrec polític però sí com a càrrec més comunicatiu. Barrachina va ser un dels responsables que Pastor mantingués la vara de comandament després de les eleccions municipals del 2019 i va estar a les negociacions que hi va haver amb Guanyem i ERC abans de l’arribada d’Albiol de nou a l’alcaldia, per exemple. 

Notícies relacionades

Després d’una etapa política molt convulsa, en què es van succeir l’aparatosa sortida d’Álex Pastor de l’alcaldia, després de ser enxampat conduint ebri en ple confinament, i que el PSC perdés el govern de Badalona davant el popular Xavier García Albiol, buscant nous reptes, va marxar a Madrid a treballar a diferents programes. Entre ells, a la secció de crònica social de ‘La Hora en la 1’, on des del setembre formava part de l’equip de retolació i guió del programa, tal com ell mateix va anunciar al seu dia a les xarxes socials.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO